Легендата на Левски Наско Сираков отправи тежки критики към Лудогорец след равенството 0:0 между двата отбора, играно пред рекордните за сезона 16 000 зрители на стадион "Георги Аспарухов". Той заяви, че разградчани са подпирани във всяко едно дерби, а снощи още до 20-ата минута съдията Никола Попов е трябвало да изгони трима техни играчи.

Галерия


Припомняме, че в 35-ата минута Божидар Митрев получи червен картон за игра с ръка извън наказателното поле, а в 80-ата Сисиньо беше пратен под душовете за бутане в гръб срещу Жорди Гомес при спряна игра. Преди това обаче Натанаел беше пожален за два последователни удара срещу Антонио Вутов в наказателното поле, а Абел Анисе игра на ръба на грубостта.

"Гледах повторение на мача и още до 20-ата минута има три безумни съдийски грешки. Игра с ръка на Анисе в наказателното поле на Левски, после продължава да играе, опитва се да вкара гол. Задължително жълт картон. След три минути прави груб фаул – получава жълт картон. Контраатака на Левски, фаул на Дяков или срещу Гомес, или срещу Вутов, отново само предупреждение. След това Дяков получава резонния жълт картон и в 20-ата минута вече тази ситуация с Натанаел, която не трябва да се случва във футбола, защото има два удара в рамките на секунда. Удари с лакът и юмрук в лицето на Вутов, което от самолет се вижда, че е класически червен картон. Страничният съдия сигнализира, дава се жълт картон. Оттам нататък вече няма смисъл да се обсъжда следващите 60-70 минути какво се е случило и как е било съдийството", заяви Сираков пред bTV.

"Не казвам дали съдийството е целенасочено. Казвам това, което видях. Най-страшното е, че забелязвам в последните години, че това е тенденция на мачовете с Лудогорец. Знам, че сега там ще се появяват десет блюдолизци, които да ми отговарят, но Лудогорец никога не се е оплаквал от съдиите в дербитата. То не бяха мачове с Левски миналата година, с ЦСКА, финали за Купата, финали за Суперкупите. Всички отбори пропищяха от съдиите. Това не може да бъде случайно. Тук трябва да се замислим", продължи Сираков.

"Винаги, когато някой отбор по някакъв начин, в някаква ситуация, понадигне глава, и е готов да съперничи и да оспори това превъзходство в последните години на Лудогорец – му биват подрязани крилата. Поне това е тенденцията, която аз забелязвам. Мога да извадя 100 примера. Левски почва да надига глава. Левски още не е в това състояние, в което трябва да бъде, но се забелязват изключително много положителни неща и не може да се спира по този начин. А и това разочарование, което изпитаха тези 16, 17, 18-хиляди на стадиона", завърши легендата.