Мениджърът Николай Жейнов разкри, че Габриел Обертан е възвърнал формата си в Левски и към французина не липсва интерес от други клубове. Агентът помогна за привличането на бившия играч на Манчестър Юнайтед на "Герена".

"Финансовите параметри не мога да коментирам, но Обертан е на поносима и за България, и за неговата класа заплата. Средствата, дадени за него, не са фамозни, но е естествено да е един от добре платените в клуба.

Левски по никакъв начин не изплаща компенсации и трансферна сума за привличането му. Тоест взе го за нула лева сума. Той си върна формата и с това, което прави в момента, при изходящ трансфер за сума под 1.5 милиона евро не може да се говори. Обертан е трансферен удар", заяви Жейнов пред Канал 3.

"Не е вярно, че през зимата не може да се вземат толкова добри футболисти, колкото през лятото. Според мен специално за предния трансферен прозорец Левски се справи най-добре, привличайки всички тези футболисти. Холмар Ейолфсон също е мой трансфер".

"Той също дойде без пари на "Герена". Ако исландецът бъде част от националния отбор на страната си на световното първенство в Русия (б.р. Исландия вече се класира на Мондиала), то Левски ще вземе сума, не по-малка от 250 хиляди евро. От трансфери може да се печели, но е важно кои са съветниците на собствениците", каза Жейнов.

Мениджърът посочи, че някои родни клубове вече имат подписани договори с футболисти, които ще се присъединят към тях от 1 януари. Той обаче не пожела да разкрие кои са те.