Централният защитник на Левски Давид Яблонски е играл болен срещу Етър, пише “Тема Спорт”. Въпреки това на стадион “Ивайло” във Велико Търново чехът отбеляза гола за успеха с 1:0. Така попаденията му през този сезон вече са 5 и той се превърна във водещ реализатор на отбора. С едно по-малко има конгоанският таран Жуниор Мапуку, а румънският нападател Сержиу Буш е с 3.

Вчера Яблонски се е почувствал отпаднал. От лекарския щаб на “сините” обаче са уверени, че Давид ще бъде излекуван напълно за дербито с ЦСКА-София в събота. Самият играч е заявил, че дори и болен, ще излезе на игрището. Той вече е показвал, че поставя интересните на отбора на първо място. През този сезон Яблонски игра контузен в реванша срещу Хайдук (Сплит) от Лига Европа. Срещу хърватите травмата му се усложни и той пропусна първите три шампионатни двубоя.

Интересното е, че Давид отбеляза дебютното си попадение за “сините” точно срещу ЦСКА-София - при успеха с 2:1 на 4 март тази година. Той първо изработи дузпа, която бе реализирана от Роман Прохазка, а след това сам прати топката в мрежата на “червените”.