Литекс достигна до трудна победа с 3:2 при визитата си на Берое в Стара Загора в последен мач от 11-ия гръг на първенството.

Първото полувреме премина равностойно, но Литекс съумя да се възползва от положенията си по-добре и водеше с 2:1 до почивката. Първо Петър Златинов даде преднина на гостите от пряк свободен удар, но в средата на полувремето Венци Христов изравни след страхотен гол от почти нулев ъгъл. В 35-ата минута Симеон Славчев отново изведе Литекс напред.

Гостите до голяма степен решиха нещата в своя полза в началото на второто полувреме, когато Симеон Славчев вкара своя втори гол в мача. Домакините достигнаха до гол в 83-ата минута, дело на Елио Мартинс и натиснаха противника си до края на срещата, но не успяха да стигнат до равенството.

Така "оранжевите" победиха като гост "заралии" за пръв път от 11 години. Благодарение на успеха, Литекс се изкачи на второ място в класирането на 3 точки от лидера Лудогорец, който е с 25.  Берое пък запази 10-ото място, което заемаше преди този кръг.




В 5-ата минута нападателят на гостите Армандо Ваюши напредна добре през центъра и беше фаулиран на 25 метра от вратата. От последвалото изпълнение на пряк свободен удар Петър Златинов прати топката в горния ляв ъгъл на Караджов и откри резултата.

В 12-ата минута, след центриране от корнер, Давид Каядо беше оставен непокрит в наказателното поле, но португалецът не успя да засече добре топката с крак.

В 26-ата минута Борислав Стойчев засече топката с глава след центриране от ъглов, но ударът му беше слаб и право в ръцете на вратаря. Логичното обаче се случи и в 28-ата минута обичайният заподозрян - Венци Христов, изравни. Той се възползва от грешка в защитата на гостите, след като Бодуров се опита да върне към Александров, но стражът вече бе излязъл, топката го размина, Венци Христов я открадна, напредна и от почти нулев ъгъл вкара с външен фалц.

В 35-ата минута обаче гостите отново поведоха. При постепенна атака на Литекс, Джордан отправи топовен удар от границата на наказателното поле, но право в Караджов. Вратарят на домакините обаче изби топката право в купа от играчи пред него, а Симеон Славчев я засече и отбеляза.

В началото на второто полувреме ловчанлии съумяха да решат нещата в своя полза с трети гол. Момчил Цветанов подаде на Джордан, но последният пропусна топката. Това изненада защитата на Берое, а Симеон Славчев се озова сам срещу вратаря, за да вкара своя втори гол в мача. В 58-ата минута защитата на Берое отново сбърка и допусна Александър Цветков да напредне над 20 метра и да стреля от границата на наказателното поле. Караджов този път отрази.

В 62-ата минута центрирана топка към вратата на Литекс беше избита, Джоман обаче я засече от въздуха, но ударът му мина доста встрани. Берое не успя да наложи натиск, а гостите се отпуснаха и направиха няколко доста опасни атаки. В 75-ата минута Крумов центрира по земя към Венци Христов, но Илия Миланов пресече решаващо.

Домакините върнаха интригата в мача в 83-ата минута, когато Елио Мартинс прати топката от непосредствена близост след пробив и пас по земя на Горанов. В последната минута Иво Иванов можеше да донесе равенството на отбора си, но ударът му с глава бе слаб и право във вратаря.

БЕРОЕ - ЛИТЕКС 2:3

0:1 Златинов 5`
1:1 Христов 28`
1:2 Славчев 35`
1:3 Славчев 52`
2:3 Мартинс 83`

Берое: Караджов, Крумов, Стойчев, Иванов - к, Пенев, Джоман, Динков (70 - Мартинс), Илиев (56 - Горанов), Ронкато (78 - Зехиров), Каядо, Христов

Литекс: Александров, Попов, Миланов, Бодуров - к, Божиков, Славчев, Цветанов (69 - Ванжер), Златинов (79 - Джазула), Цветков, Ваюши, Джордан (90 - Манолов)