Бившият защитник и изпълнителен директор на ЦСКА – Георги Илиев – Майкъла, изрази изключително любопитно мнение пред Gol.bg относно разпределението на евроквотите за българските отбори. Той визира най-вече завоюването на евентуална такава от страна на Левски.

В момента селекцията на Николай Костов заема петото място в шампионския поток. „Сините“ са с актив от 54 точки, като изостават с 1 от Локомотив Пловдив, който заема четвъртата позиция, която е твърде вероятно да осигури бараж за участие в Лигата на конференциите.

Левски трябва да се пребори с „черно-белите“ за 4-ото място и да се надява, че Лудогорец или дори ЦСКА ще спечелят турнира за Купата на България, защото съществува вариант то да не гарантира участие във въпросния плейоф.

„Лудогорец ще загуби от Левски при гостуването си на „Герена“. Двубоят ще съвпадне и с честването на 110-годишнината от основаването на „синия“ клуб. Така че разградчани ще им направят подарък по повод празника. Лудогорец отдавна си гарантира поредната шампионска титла и очаквам да не се хвърлят здраво в този мач.

Може да се каже, че разградчани по този начин ще помогнат на Левски да се класират за Европа. Трите точки от този мач е твърде възможно да им гарантират четвъртото място, което евентуално ще осигури бараж за оставащата квота за Лига на конференциите“, заяви пред Gol.bg Майкъла.

„Според мен и друг път Лудогорец и Левски са си помагали взаимно. Спомням си полуфиналите за Купата на България през 2022 година, когато „сините“ направиха и обрат в едната среща с 3:2. Разбира се, не мога да твърдя нищо категорично“, каза още бизнесменът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Майкъла съсипа ЦСКА и Левски пред Gol.bg: Ще гледат как Лудогорец печели милиони от ШЛ

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда пред Gol.bg: Каранга може да вкарва повече след вечеря с приятелка и купон в дискотека

ВИЖТЕ ОЩЕ: „Червена“ легенда пред Gol.bg: Ники Михайлов е вратарят на Левски, другите да се учат от него

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg