Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА – Георги Илиев – Майкъла, коментира пред Gol.bg наболялата тема около материалната база в българския футбол. Бизнесменът не пропусна и за пореден път да подчертае и алармира за огромния проблем, свързан с детско-юношеската школа на „червените“ след получаването на зелена светлина за изграждане на нов стадион на мястото на досегашния „Българска армия“.

Той припомни и обещание на основния благодетел на клуба Гриша Ганчев, дадено през октомври 2015  година. То включваше закупуване на около 60 декара земя около София, където да се изгради база за нуждите на юношите и представителния отбор на ЦСКА.

Най-важното е държавата. Ето финансовият министър Асен Василев каза, че държавата ще даде 50% от средствата на тези, които искат да инвестират в стадион. Това е професионалното.

Държавата е собственик на стадионите. Не може на Пловдив да дава 80 млн. за стадиони, а на Славия и Локомотив София да не се дава нищо. Не се помага и на ЦСКА, и на Левски. Същото важи още за Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Благоевград и другите футболни градове в България. Направете стадионите, вие сте собственици! Да правят по 2 стадиона на година и за десет години ще имаме 20 нови съоръжения, които са достатъчни за България“, започна коментара си пред Gol.bg Георги Илиев.

В момента ние нямаме нищо! Дори и национален стадион нямаме. Държавата е тотално абдикирала от детско-юношеския футбол. И тук отново се връщаме на старата и болезнена тема: „Къде ще играят децата на ЦСКА?“ 

Жалко е, защото и никой не го отразява. Вие, журналистите, продължавате да не питате ръководството на ЦСКА къде ще играят 480 деца. Къде ще отиде школата на клуба?

Кога Гриша Ганчев ще купи 60 декара извън София и ще построи 5 стадиона за нуждите на децата? Това е негово обещание, дадено пред всички големи легенди на ЦСКА – Пламен Марков, Любослав Пенев, Димитър Пенев, Якимов, Жеков, Стойчо Младенов и т.н. Никъде дори не го повтарят това изказване, което направи и пред 12 000 фенове на ЦСКА. Всички големи цесекари бяха там. Защо никой не пита какво се случва с това обещание?

Феновете също не казват нищо. А избраха новото ЦСКА - Етрополе да се преименува на ЦСКА и да вземе лиценза на Литекс. Левски ще си връщат 30 млн. и си работят. Тежко им е, но си останаха Левски и ще си връщат парите, колкото и да им е трудно. Това е разликата!

Нито един журналист обаче не съм чул да пита преди или след мач какво се случва с въпросните терени, които щяха да бъдат изградени за юношите на клуба. Никой не смее да попита ръководството на ЦСКА. Фенове и родители постоянно се интересуват и питат какво ще се прави за ДЮШ и къде ще играят децата им“, алармира Майкъла.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Майкъла пред Gol.bg: ЦСКА ще бие Левски и ще отчетем, че първенството е супер

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg