Георги Василев – Гочето, който е един най-знаменитите треньори в родния футбол, коментира пред Gol.bg ситуацията в Левски. 77-годишният специалист изведе „сините“ до 2 шампионски титли. Той е и единственият треньор, който става шампион с 3 различни отбора у нас – Етър ВТ, Левски и ЦСКА.

„Нещата, които се случват в Левски, са логични. Визирам, че има напуснали  качествени футболисти. Дори в един момент беше учудващо, че постигат добри резултати.

В истинските и най-сериозни мачове обаче претърпяха загуби. Но те имат много по–важна цел. Левски създава своята идентичност, защото има доста проблеми, които трябва да ги преодолява – финансови проблеми и доста сътресения, които преживяха напоследък. С доста усилия успяват да се справят.

Поне за тази година може би това е максимумът, който могат да постигнат. За мен Левски определено са с претенции и възможности да си спечелят квота за участие в Лига на конференциите“, коментира Василев пред Gol.bg.

„Мисля, че в Левски си знаят възможностите и поради тази причина приемат нещата малко по-спокойно. Може би ясно осъзнават моментното състояние на клуба.

Феновете винаги искат техните отбори да печелят. Когато загубиш два-три поредни мача, винаги започват да недоволстват и от треньора, и т.н. Според мен обаче те в момента те градят основата на подхода си за следващата година. По мое мнение имат предпоставки да привлекат нови футболисти, които да вдигнат още нивото на отбора. Следващият сезон ще имат по-реални и точни цели.

Левски изкара големи сътресения  през последните 2-3 години. Връщайки се назад , човек вижда по-ясно какво се случило в клуба“, каза още знаменитият специалист, известен и като Генерала.

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg