Мениджърът на Стоук Сити Тони Пулис похвали новото попълнение на Ливърпул Луис Суарес и малко шокиращо призна, че се радва на гола, който нападателят е вкарал на неговия тим.

"Грънчарите" гостуваха на "Анфийлд" късно снощи и загубиха с 0:2, като вторият гол бе дело именно на уругвайския национал.

Попадението на бившия капитан на Аякс обаче бе малко спорно, тъй като след неговия удар топката се отклони в тялото на Анди Уилкинсън и едва след това влезе във вратата на гостите.

Въпреки това, голът бе признат на Суарес. Пулис от своя страна приветства уругваеца като добре дошъл във Висшата лига и сподели, че го харесва много като футболист.

"Ако бях на мястото на Кени и ако Суарес беше на един метър от топката, тогава щях да кажа, че е негов гол", заяви мениджърът на Стоук.

"Радваме се, че момчето успя да вкара това попадение. Гледах го по време на Световното първенство, следих също и изявите му в Аякс. Смятам, че той е един наистина великолепен футболист. Просто му дайте малко време", добави босът на "Грънчарите", който призова Кени Далглиш да бъде търпелив спрямо южноамериканеца.

"Колкото до самия мач, справихме се добре през първата част. Допуснатият гол точно след почивката обаче ни съкруши. До втория гол на Ливърпул си мислех, че сме още в играта, но видяхте какво стана", завърши Тони Пулис.