Ливърпул допусна много сериозна издънка срещу Суонзи на собствения си "Анфийлд" в двубой от 11-ия кръг на Висшата лига.

Домакините бяха абсолютен фаворит за победата преди мача, но вместо това трябваше да се задоволят само с точка, след като мачът завърши 0:0.

Като цяло Пул владееше инициативата в мача, но въпреки това момчетата на Кени Далглиш не бяха достатъчно агресивни в атакуващ план и не създадоха толкова много чисти положения, колкото в предишните мачове.

След този двубой "Мърсисайдци" заемат 6-ото място в класирането с актив от 19 точки, докато гостите са на 10-ата позиция с 13 точки.



Двубоят започна по-добре за домакините от Ливърпул, които наложиха натиск над своя противник още от първата минута на срещата.


В 7-ата минута Анди Каръл пропиля фантастично голово положение, с което можеше да открие резултата.

Той бе намерен на прекрасна позиция в наказателното поле от Стюърт Даунинг, но ударът му срещна напречната греда, вместо мрежата на противниковата врата.

В минутите между 14-ата и 16-ата гостите се установиха трайно в наказателното поле на Ливърпул и се опитаха да стигнат до попадение, но опитите им удариха на камък.

В 18-ата минута Луис Суарес отправи силен удар от 20-ина метра, който обаче мина покрай вратата на гостите.

Натискът на Пул продължи и Стюърт Даунинг можеше да открие резултата, но ударът му срещна тялото на противников футболист.

В 25-ата минута Каръл засече с глава центриране на Даунинг, но топката излезе в аут.

Пет минути по-късно Пепе Рейна бе принуден да спасява с върха на пръстите си много опасен удар на противников футболист.

В 30-ата минута ситуацията се пренесе пред вратата на Суонзи, след като Луис Суарес отправи силен удар от дъгата, който бе с мъка спасен от Ворм.

Минута по-късно Даунинг опита късмета си от около 20 метра, но без успех.

До края на полувремето не се стигна до чисти голови положения и в крайна сметка резултатът не се промени. Двата тима излязоха в почивка при нулево реми.

В края на полувремето Каръл имаше прекрасен шанс да реализира след удар с глава, но топката бе избита.

Второто полувреме започна по-добре за домакините, които наложиха натиск над противника си.

В 48-ата минута Стюърт Даунинг навлезе опасно в наказателното поле на противника и опита да намери свой съотборник в малкия пеналт, но в крайна сметка Мишел Ворм улови топката.

Крилото продължи да тормози крайните бранители на гостите с постоянните си пробиви, но до този момент те така и не даваха нужния резултат.

В 56-ата минута домакините имаха нова добра възможност да стигнат до попадение, но ударът на Луис Суарес с глава бе насочен право във вратаря на гостите и той без проблеми улови топката.

Три минути по-късно стражът на гостите Мишел Ворм се намеси доста глупаво за една топка, но никой от футболистите на Пул не успя да се възползва от грешката му.

Гостите пропиляха чудесна възможност за гол в 64-ата минута чрез Дайър, който бе на добра позиция да отбележи, но пропусна.

Само две минути по-късно Суонзи също имаше перфектна голова възможност, която този път отново бе пропиляна.

Само в рамките на две минути гостите можеха да поведат в резултата, но така и не се възползваха от този шанс.

Постепенно гостите заиграха наистина изключително добре и определено затрудняваха все повече и повече защитата на Пул.

"Мърсисайдци" пък вместо да подобрят още повече играта си в заключителните минути , те заиграха доста по-зле в определено моменти през второто полувреме.

В 75-ата минута Даунинг опита да изненада противниковия вратар с удар от далечна дистанция, но топката отиде в публиката.

Две минути по-късни Суарес и Каут направиха страхотна двойна комбинация, след която холандецът навлезе в наказателното поле, но топката му бе избита, преди да нанесе решителния удар.

В 79-ата минута пък удар на Даниел Агер с глава мина на сантиметри над горната греда.

Минута по-късно Пул получи фаул за нарушение срещу Луис Суарес на границата на наказателното поле.

Зад топката застана Чарли Адам, чийто удар обаче рикошира в стената и топката излезе в корнер.

В 84-ата минута гостите шокиращо можеха да поведат в резултата, но Гайър прати топката над вратата от точката за изпълнение на дузпата, вместо да скъса мрежата на Пепе Рейна.

В 88-ата минута Дирк Каут отбеляза попадение, което обаче бе отменено зараси засада. В минутите до края на мача Пул заигра страхотно и принуди Мишел Ворм да избива с мъка силни удари на Суарес и Джонсън.

ЛИВЪРПУЛ - СУОНЗИ 0:0

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Агер, Шкъртел, Енрике, Джонсън, Адам, Лукас, Даунинг, Хендерсън (46 - Каут), Каръл (75 - Белами), Суарес

СУОНЗИ: Ворм, Уилямс, Монк, Тейлър, Рейнджъл, Бритън, Гайър (93 - Агустиен), Раутлидж (74 - Синклеър), Дайър, Греъм, Алън