Полузащитникът на Ливърпул Джордън Хендерсън е започнал преговори за удължаването на договора си с клуба, твърди „Скай Спортс”. 

Бившият играч на Съндърланд се превърна в основна фигура в състава на Червените, които искат да си гарантират, че той ще продължи да играе за тях и след края на настоящия си контракт, който е до лятото на 2016-а година. 

Халфът започна трудно кариерата си при мърсисайдци, които го купиха за 20 милиона паунда, но постепенно успа да покаже потенциала си и в момента е един от най-важните играчи на Брендън Роджърс. 

В същото време стана ясно, че Глен Джонсън може и да напусне Ливърпул, тъй като разговорите за новия му контракт не вървят добре. Защитникът е обвързан с клуба до края на кампанията, но бъдещето му може да бъде и далеч от „Анфийлд”. От 1 януари обаче той ще има право да преговаря с други отбори и да подписва предварителни споразумения. 

„Разбира се, че искам да остана, но няма нови по въпроса и затова мисля единствено за мачовете и съм съсредоточен върху тях” коментира Джонсън, който носи екипа на състава от 2009-а. 

Даниел Стъридж вече подписа нов контракт с клуба, който води разговори и с Рахийм Стърлинг за оставането му.