Ливърпул се превърна поредният тим от Висшата Лига, който не може да се справи с по-нискоразредния си съперник в турнира за купата на Англия.

Тимът на Брендън Роджърс завърши само 0:0 като домакин на своя стадион "Анфийлд" в мач от 4-я кръг на надпреварата.

"Мърсисайдци" доминираха през почти целия мач, но така и не можаха да преодолеят много стабилният в този мач Адам Богдан.

Така те ще трябва да преиграват на стадиона на "Уондърърс". Подобна участ сполетя вчера и Манчестър Юнайтед при гостуването на четвъртодивизионния Кеймбридж.

Още по-срамно бе представянето на Челси, Манчестър Сити, Саутхямптън и Тотнъм, които загубиха като домакини от съперници от по-ниските дивизии и отпаднаха.



Мачът започна равностойно, без да има домакински натиск. Първият точен удар бе в 12-та минута, дело на Джордън Хендерсън от дистанция, но Богдан спаси.

В следващата атака Стърлинг преодоля съперник в полето на противника и имаше предпоставки за много опасна акция, но бе фаулиран умишлено с цената на жълт картон.

Ливърпул бе по-активният отбор в този момент. Стърлинг и Коутиньо направиха опасни пробиви в наказателното поле, но без да се стигне до удар.

При една от редките смислени акции на гостите Дийн Мокси нанесе топовен удар от дистанция, но топката профуча покрай вратата.

Малко след това се стигна до сериозно разбъркване пред вратата на Болтън, при което Лалана овладя само на метър пред вратата, но бе с гръб и защитник го изтласка настрани. При продължението на същата атака Глен Джонсън нанесе силен удар от дистанция, но малко не му достигна да преодолее вратаря.

В началото на второто полувреме можеше да се стигне до червен картон за гостите. Маркович изпревари за топката Милс пред наказателното поле и излизаше сам срещу вратаря, но бе фаулиран. Това трябваше да бъде най-малко жълт картон за защитника, който щеше да му е втори. Кевин Френд обаче не отсъди дори нарушение.

В 58-та минута след хубава акция на домакините топката бе поднесена пред наказателното поле за Манкийо, но силният му удар бе спасен с една ръка от Богдан. Избитата топка обаче не бе изчистена от защитник и отново Манкийо я достигна в наказателното поле, но от странична позиция стреля неточно покрай вратата.

Болтън имаше една ситуация, при която Гудйонсен изведе съотборник отстрани в наказателното поле и топката му бе поднесена назад, но от движение той стреля високо над вратата.

Влезлият като резерва Фабио Борини имаше отлична възможност, когато след бърза контраатака Коутиньо го изведе непокрит в наказателното поле, но диагоналният му удар бе спасен блестящо от Богдан.

Десетина минути преди края Ливърпул претендираше за дузпа. Хендерсън размени двойно подаване и си поведе топката зад защитата, но бе блъснат от Джей Спиъринг и падна на земята. Съдията обаче прецени, че е чиста игра.

В последните минути на два пъти домакините стигнаха до удари с глава отблизо. Този на Лалана бе лек и безопасен, но в последната минута Борини засече много остро на сантиметри покрай страничната греда.

В 93-та минута пък Лалана поднесе в наказателното поле за Хендерсън, но той стреля  колкото силно, токова и неточно над вратата.

 

Ливърпул - Болтън 0:0

 

Ливърпул: Миньоле, Джонсън, Джан, Сако, Манкийо (68 Борини), Хендерсън, Алън (67 Лукас), Хосе Енрике (46 Маркович), Лалана, Коутиньо, Стърлинг

Болтън: Богдан, Дервит, Милс, Рийм, Фийни, Данс, Пратли, Вела, Мокси, Гудйонсен, Хески