Челси удари с 1:0 Ливърпул след продължения и се класира за финал в турнира за Купата на Лигата. Единственото попадение в мача заби Бранислав Иванович в 94-ата минута.

Преди седмица двата отбора си врътнаха 1:1 на "Анфийлд", а сега редовното време на срещата на "Стамфорд Бридж" завърши 0:0, което доведе до продължения според правилата на турнира.

Още в началото на първото допълнително време Бранислав Иванович вкара и така класира "сините" от Лондон за финал в турнира.

По този начин футболистите на Челси се реваншираха поне малко пред феновете си за срамната си изцепка срещу Брадфорд за ФА Къп.

Ливърпул от своя страна изигра също добър мач, но червените направиха множество пропуски, което се оказа решаващо за отпадането им от турнира.


Челси започна по-добре мача и още в началото можеше да вкара. В 5-ата минута Вилиян залъга защитата на Ливърпул и стреля, но топката се отклони от ръката на Лукас, като не последва дузпа за домакините.

Отговорът на гостите бе далечен удар на Рахийм Стърлинг, но в аут. Домакините се опитваха да наложат преса в първоначалните минути и да притиснат червените в собствената им половина.

В 14-ата минута Диего Коста бе изведен зад защитата на Ливърпул, но правилно бе отсъдена засада. Три минути по-късно "мърсисайдци" изпуснаха уникален шанс.

Тогава Курт Зума сгреши детински и позволи на Рахийм Стърлинг да се откъсне и да нахлуе в пеналта, но Зюма успя да поправи грешката си и да блокира Стърлинг. Последваха силни минути за Ливърпул, но последователно Стивън Джерард и Лукас изпуснаха изгодни положения.

В 23-ата минута Диего Коста напредна през центъра и стреля от дъгата на пеналта, но в аут. Три минути по-късно Стиви Джи пусна отличен пас към Морено и го изведе сам срещу Тибо Куртоа, но вратарят демонстрира класа и спаси с една ръка.

Гостите продължиха да доминират и след половин час игра изпуснаха ново уникално положение. Коутиньо проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но Куртоа спаси с крак.

Невероятен шанс за Ливърпул, но за съжаление на червените топката отново не посети мрежата на домакините. Последва спорно положение за дузпа в наказателното поле на червените, при което Шкъртел събори Диего Коста, но отново не последва наказателен удар, което вбеси Жозе Моуриньо.

В 35-ата минута Коутиньо проби по лявото крило и върна топката към Стивън Джерард, който продължи към Джордан Хендерсън, последва удар от границата на наказателното поле, но неточно.

Малко по-късно Оскар стреля от пряк свободен удар, но топката мина до дясната греда на Миньоле. Малко преди края на полувремето Коутиньо напредна отдясно и стреля по диагонала, но топката премина до гредата.

Второто полувреме започна с шанс за Челси. В 48-ата минута Еден Азар проби по лявото крило и центрира остро в наказателното поле на Ливърпул, където Мартин Шкъртел едва не си заби ефектен автогол.

В 53-ата минута двата отбора едва не се хванаха за гушите, но всичко приключи с жълт картон за Лукас и пряк свободен удар за Челси.

Филипе Луис стреля, но прати топката в стената изградена от играчи на Ливърпул. Шест минути по-късно защитата на гостите сгреши нелепо и позволи на Еден Азар да се озове на чиста позиция, но той стреля до лявата греда.

След час игра лондончани отново стигнаха до чисто положение. Тогава Диего Коста стреля фалцово, но Миньоле показа класа и спаси. Отговорът на Ливърпул бе далечен удар на Стивън Джерард, но право в ръцете на Тибо Куртоа.

"Сините" натиснаха в следващите минути и бяха близо до попадението. Вилиян и Оскар разцъкаха по дясното крило, последва пас към Диего Коста, но той бе блокиран от Шкъртел.

В 65-ата минута Миньоле направи феноменално спасяване, като не позволи на Диего Коста да го преодолее от пет метра. Две минути по-късно от Челси поискаха изгонването на Джордан Хендерсън за умишлена игра с ръка, но той не получи втори жълт картон, което тотално вбеси Жозе Моуриньо.

Постепенно темпото на игра падна, като играта се пренесе основно в средата на терена. В 82-ата минута Стиви Джи стреля от воле, но топката мина високо над вратата на Челси. До края на редовното време двата отбора заложиха на сигурните отигравания и така се стигна до продължения.

Първото продължение започна с положение за Ливърпул, но Марио Балотели от границата на наказателното поле стреля високо в аут.

В 94-ата минута Челси вкара. Тогава Вилиян центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на гостите, където Бранислав Иванович се извиси и с глава едва не скъса мрежата за 1:0.

Шест минути по-късно Ливърпул изпусна уникален шанс да изравни, след като Джордан Хендерсън от чиста позиция не успя да вкара с глава.

Второто продължение Ливърпул хвърли всички сили в атака, но така и не стигна до чисто голово положение. Към края на мача Стивън Джерард и Рики Ламбърт можеха да вкарат, но нямаха шанс и Челси взе победата и е на финал за Купата на Лигата.

Челси - Ливърпул 1:0

Голмайстор:
Бранислав Иванович (94)

Челси: Тибо Куртоа, Бранислав Иванович, Курт Зума, Джон Тери, Филипе Луис (78 -  Сезар Аспиликуета ), Сеск Фабрегас (50 - Рамирес), Неманя Матич, Вилиян (119 - Дидие Дрогба), Оскар, Еден Азар, Диего Коста

Ливърпул: Симон Миньоле, Емре Джан, Мартин Шкъртел, Мамаду Сако (57 - Глен Джонсън), Лазар Маркович (70 - Марио Балотели), Лукас, Джордан Хендерсън, Алберто Морено (106 - Рики Ламбърт), Стивън Джерард, Рахийм Стърлинг, Филипе Коутиньо