Освен че ще бъде без капитана си Стивън Джерард за 3 мача, Ливърпул най-вероятно ще трябва да се оправя и без Мартин Шкъртел за същия период. 

Защитникът бе обвинен от ФА в грубо поведение, след като в края на дербито срещу Манчестър Юнайтед настъпи Давид Де Хеа. В ситуацията той нямаше как да стигне до една топка и изглежда, че нарочно опита да нарани испанеца. 

Съдията Мартин Аткинсън явно не видя точно какво се случи и побърза да даде края на мача, след като вратарят на Юнайтед поиска обяснение от съперника си. Инцидентът обаче ясно се видя на камерите и почти сигурно Шкъртел ще отнесе наказание. 

Положението е подобно на онова, заради което Диего Коста от Челси отнесе 3 срещи заради това, че настъпи Емре Джан от Ливърпул в двубоя за Купата на Лигата. 

Ако бъде признат за виновен той няма да играе в двубоите срещу Арсенал и Нюкасъл от Висшата лига, както и в преиграването срещу Блекбърн за ФА Къп между тях. Двубоите са на 4, 8 и 13 април, а те ще бъдат пропуснати и от Джерард, който заради безумното си действие срещу Ерера остана на терена по-малко от минута.