В интервю пред британската държавна телевизия Би Би Си звездата на Ливърпул Рахим Стърлинг разкри, че е отказал апетитна оферта, която е щял да приеме преди близо година.

Още по темата

 

Талантливият национал е отхвърлил договор за цели 100 000 паунда на седмица от Ливърпул, макар сега да прибира по 35 000 лири седмично.

Статистиката обаче показва, че в голяма част от показателите на Стърлинг се забелязва спад в сравнение с миналия сезон.

Така например той има едва шест гола през настоящата кампания. Повече от него има дори нападателят на Стоук Сити Джон Уолтърс. По шест гола този сезон имат още Стивън Джерард, Садио Мане и Стивън Нейсмит.

Стърлинг е записал 2421 минути този сезон. За сравнение на този етап от кампанията преди година той е играл едва 1595 минути.

През този сезон Рахим се нуждае от 403.5 минути за попадение, в сравнение с 265.8 минути за гол през миналогодишната кампания. По този показател младокът е под №43 за сезона във Висшата лига.

Все пак Стърлинг е на плюс по отношение на асистенциите и създадените голови положения през този сезон. Той има два пъти повече голови подавания и почти два пъти повече създадени опасни ситуации в сравнение с показателите си през миналия сезон.