Двама млади играчи на Ливърпул подновиха договорите си с клуба. Това са Джордан Айб и Джон Фланаган, а новината бе съобщена в сайта на Червените. 

19-годишният офанзивен играч, който проби в първия тим през този сезон, след успешен перид под наем в Дарби, е преподписал за още 5 години. 

„На Седмото небе съм. Това е нещо, което очаквах да се случи. Нямам търпение да започне следващия сезон. Ливърпул е страхотен клуб и ми допада неговата философия. Наслаждавам се на участията си за първия тим и вярвам, че ще продължа да се развивам” заяви Айб. 

„Той напълно заслужава това. Разполага с голям потенциал и въпреки че все още трябва да работи, за да бъде постоянен в представянето си, няма съмнение, че върви в правилната посока. Голям талант и се радвам, че остава при нас” каза мениджърът Брендън Роджърс. 

В същото време Фланаган, който се възстановява от нова операция и не е играл през този сезон, се обвърза с клуба за още година, макар че ще бъде извън терените още 6 месеца. 

„Той е много важен играч за нас и вярвам, че отново ще бъде на линия. За съжаление се контузи сериозно, след като още преди да получи травмата бе на път да поднови контракта си. Лекарите смятат, че ще се върне още по-силен и аз вярвам, че той ще получи награда за усилията, които полага” добави Роджърс по адрес на Фланаган.