Дългогодишният капитан на Ливърпул и настоящ футболист на Лос Анджелис Галакси Стивън Джерард призна, че е отказал на няколко европейски клуба, за да заиграе в САЩ.

"Имах няколко възможности да остана в Европа, някои от тях бяха привлекателни", поясни Джерард пред клубната телевизия на Галакси.

"Но аз исках напълно нова и свежа промяна, да изляза от зоната на комфорта, да заживея далеч от дома, да опитам нещо различно и да избера място, на което аз и моето семейство можем да се установим и да се чувстваме добре."

"Когато се откажа от футбола след няколко години, аз искам да кажа, че съм опитал нещо различно и че не съм останал на същото място. Макар че обичах всяка една минута там..."

"Аз винаги съм работил много здраво, за да съм сигурен, че физическото ми състояние е добро и че все още съм силен. Когато се върна в Лос Анджелис искам да съм сигурен, че съм готов да започна."

"Не искам да търся извинения от сорта, че съм имал нужда от седмици или месец, за да навляза във форма. Опитвам се да поддържам нивото си, за да съм във форма, когато се появя."

"Ще дам 100% от себе си и ще работя много здраво. Не обичам да губя, затова ще направя всичко по силите си, за да печелим мачовете си. Аз съм отборен играч, а не индивидуалист."

"Никога не мисля за себе си, за мен най-важен е отборът и това, което мога да дам на отбора, за да му помогна да печели", допълни Джерард.