Бразилският халф на Ливърпул е щастлив в отбора и няма намерение да напуска. Това обяви агентът на играча Киа Джорабчиан след появилите се информации, че Реал и Барса проявяват интерес към футболиста. 

Според тях дори вече представителят на Коутиньо е провел разговори с Кралския клуб, но и каталунците следят внимателно ситуацията. Джорабчиан обаче побърза отрече това. 

„Филипе е изключително щастлив в Ливърпул. Той подписа нов дългосрочен договор в края на миналия сезон, което ясно показва неговото отношение към клуба. Информациите, че съм говорил с Реал Мадрид не са верни” заяви той. 

„Неговите амбиции са да се класира за Шампионската лига с Ливърпул и да спечели трофей. Концентриран е единствено върху това и върху нищо друго” добави Джорабчиан, чийто клиент се обвърза с Червените до лятото на 2020-а година. 

Очакваното идване на Юрген Клоп и евентуолно добро представяне до края на сезона, също може да накара Коутиньо да остане при мърсисайдци, макар че и барселонският вестник „Спорт” съобщава за интерес от страна на европейския клубен шампион към него.