Новакът във Висшата лига Бърнли поднесе сензацията на кръга, след като постигна успех с 2:0 над Ливърпул в среща от 2-ия кръг. Мачът се игра на ''Търф Мур'', а успехът на домакините е доста изненадващ.

Дебют за домакините направи белгиецът Стивън Дефур, който бе привлечен през лятото, а пък Даниел Стъридж започна като титуляр за гостите, след като замени в състава контузения Садио Мане. 

Разочарованието за ''червените'' Алберто Морено логично не бе в състава, след като през последните месеци меко казано не му върви. 

Воукс даде аванс на домакините с попадение във 2-ата минута, а пък Грей удвои и оформи крайния резултат в 37-ата минута.

Интересно е да се отбележи, че това е исторически успех за Бърнли, тъй като в ерата на Висшата лига до преди този мач Ливърпул имаше 100 %-ов актив срещу този противник, a скромният тим дори нямаше гол на сметката си срещу ''червените''. 


Срещата започна отлично за домакините и още след две минути игра те стигнаха до попадение във вратата на именития си противник.

Клайн направи груба грешка, а Грей успя да поеме топката и подаде към Воукс, който от своя страна се обърна много добре и отправи отличен удар от границата на наказателното поле. 

Две минути след това асистентът за първия гол на домакините Грей добър шанс да удвои аванса на тима си, но Ловрен застана на пътя на топката и успя много добре да блокира удара му.

Гостите обаче постепенно се окопитиха и през следващите минути понатиснаха противника си, но въпреки това чистите положения липсваха.

Лалана отправи много добър удар, който обаче бе спасен от Хийтън, а след това удар на Дани Стъридж премина много близо покрай страничната греда.

Домакините нанесоха своя втори удар в 37-ата минута след попадение на Грей. 

Стъридж загуби една топка, а Дефур успя да я поеме и направи великолепен рейд и премина като на парад през Хендерсън и Клаван, а след това намери Грей, който навлезе в наказателното поле и с много хубав удар в далечния ъгъл заби топката във вратата на Миньоле.

Второто полувреме започна много добре за гостите и в 51-ата минута те имаха хубав шанс да стигнат до попадение, но ударът на Коутиньо попадна право в ръцете на противниковия вратар.

Фирмино обаче отправи доста по-опасен удар малко след това, но стражът на домакините отново бе прецизен.

Постепенно гостите правеха всичко възможно, за да стигнат до гол и в 71-ата минута Коутиньо отново пробва късмета си, но ударът му мина над вратата. 

Няколко минути след това резервата Груич бе близо до гола, след като отправи хубав удар от границата на наказателното поле и принуди Хийтън да показва какво може. 

До края нямаше повече попадения. 

БЪРНЛИ - ЛИВЪРПУЛ 2:0 
1:0 Воукс 2
2:0 Грей 37

БЪРНЛИ: Хийтън, Уорд, Лоутън, Мей, Кийн, Дефур (56 - Гудмундсон), Марни, Арфилд, Бойд, Воукс (82 - Юткиевич), Грей

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клаван, Ловрен, Клайн, Милнър (77 - Морено), Вайналдум, Лалана (77 - Груич), Хендерсън, Коутиньо, Стъридж (65 - Ориги), Фирмино