Ливърпул постигна успех с 5:1 над Хъл Сити в среща от 6-ия кръг на Висшата лига, която се игра на 'Анфийлд'.

Мениджърът на домакините Юрген Клоп реши да не пести силите на силните си играчи и пусна едни от най-добрите си футболисти на терена.

Изненада бе оставането на Миньоле на пейката за сметка на Кариус. 

Освен това на пейката бяха оставени Стъридж и Ориги, а като централен нападател действаше Фирмино. 

Лалана откри резултата в 17-ата минута, а Милнър удвои от дузпа в 30-ата. 

В ситуацията при дузпата Елмохамади от гостите получи червен картон, при това директен, заради това, че спря с ръка влизаща във вратата топка пред голлинията. 

В 36-ата и Мане се разписа, за да направи резултата класически. 

Мейлър намали в 51-ата минута, но домакините вкараха още два гола - чрез Коутиньо в 52-ата минута и Милнър в 71-ата минута от втора дузпа.


Срещата започна с много важна проява на Милнър, който попречи на противников футболист да отправи точен удар от много добра позиция в 3-ата минута.

Няколко минути след това удар с глава на Матип от отлична позиция премина над вратата, а това бе и първото по-сериозно положение пред домакините.

В 10-ата минута Коутиньо пропиля първия най-добър шанс за Ливърпул. Той бе оставен непокрит в непосредствена близост до вратата, но не успя да се справи с Елмохамади, който бе на голлинията и спаси отбора си от чист гол.

Все пак в 17-ата минута Ливърпул откри резултата чрез Лалана. Toй бе намерен от Коутиньо на точката на дузпата, а след това по доста странен начин той се завъртя и с лек удар насочи топката в далечния ъгъл и така залъга противниковия страж. 

Последваха много силни минути за домакините и в 29-ата минута реферът отсъди дузпа в тяхна полза. Елмохамади спря топката с ръка пред вратарското поле след удар на Коутиньо и съдията му показа директен червен картон, а зад топката застана Милнър, който удвои аванса на своя тим в резултата. 

Две минути след попадението Мане нацели напречната греда, но в 36-ата минута и той успя да се разпише. Лалана го намери на границата на наказателното поле и след това сенегалецът с прекрасен нисък удар матира противниковия страж и прати топката в долния ляв ъгъл.

До почивката нямаше повече голове, макар че Ливърпул изпусна още няколко добри шанса.

След подновяването на играта Мейлър вкара почетен гол за тима си в 51-ата минута. След едно центриране от корнер в наказателното поле последва разбркване и топката дойде на волето на играча, на Хъл, и той с удар около точката на дузпата успя да намали.

Точно минута след това обаче Коутиньо реализира за домакините след феноменален удар от 30 метра. 

Последваха няколко минути спад в играта, което бе логично с оглед на добрия аванс на Ливърпул. В 70-ата минута обаче домакините получиха правото да изпълнят дузпа и тя бе реализирана от Милнър, като това бе негово второ попадение от наказателен удар в мача.

Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Хендерсън срещу Стъридж, а до края на срещата мачът просто се доиграваше и резултатът се запази. 

ЛИВЪРПУЛ - ХЪЛ 5:1
1:0 Лалана 17
2:0 Милнър 30 дузпа
3:0 Мане 36
3:1 Мейлър 51
4:1 Коутиньо 52
5:1 Милнър 71

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Клаван, Клайн, Матип, Милнър, Вайналдум, Лалана (69 - Стъридж), Хендерсън (74 - Джан), Коутиньо (74 - Груич), Фирмино, Мане 

ХЪЛ: Маршал, Дейвис, Робъртсън, Хъдълстоун (46 - Магуайър), Елмохамади, Снодграс, Ливърмор, Мейсън (73 - Хенриксен), Клъкс, Ернандес, Диоманде (33 - Мейлър) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixWZSfAkCSQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/P-vkSSbIGws" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AQuMey53PNE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/EoKvJhZuvJg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>