Ливърпул удари с 3:2 Лестър на "Кинг Пауър Стейдиъм" и записа страхотна шампионатна победа. Срещата бе истинска лудост и задоволи и най-взискателните фенове на футбола.

Гостите дръпнаха в резултата след голове на Салах (15) и Коутиньо (23), но "лисиците" се върнаха в мача след попадение на Шинджи Оказаки (45).

През второто полувреме Джордан Хендерсън (68) направи 3:1, но малко по-късно Джейми Варди (69) намали. Драмата бе пълна в 72-ата минута, когато Варди изпусна дузпа.

Така червените треснаха Лестър и си отмъстиха на този съперник за загубата през седмицата за Купата на Лигата. Гостите победиха, но отново допуснаха нелепи грешки в защита, което вбеси за пореден път Юрген Клоп.

Силен мач за червените направи Коутиньо, който се отчете с асистенция за попадението на Салах и сам вкара гол от фаул.

Със спечелените три точки Ливърпул се изкачи до четвъртото място в класирането с 11 пункта, докато "лисиците" са на 16 позиция с едва 4 точки.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/druo55foZUc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Срещата започна вихрено с атаки и положения пред двете врати. Домакините можеха да вкарат още в началото, но Джейми Варди не успя да преодолее Миньоле. Последва и пропуск на Марез.

Тези положения стреснаха червените и те реагираха веднага, като след удар на Джан топката се отби от гредата, а Салах отблизо не успя да намери мрежата.

Така се стигна до 15-ата минута ,когато Коутиньо центрира перфектно и Салах вкара за 0:1. Ливърпул продължи да доминира и осем минути по-късно заби нов гол. Тогава Филипе Коутиньо изпълни перфектно пряк свободен удар и опъна мрежата за 0:2.

Страхотно начало за гостите, които в тези минути правеха каквото си пожелаят на терена. Постепенно домакините живнаха и дори вкараха, но попадението на Шинджи Оказаки бе отменено поради спорна засада.

Малко по-късно Фирмино пропусна уникален шанс, което бе наказано от "лисиците". В края на полувремето Оказаки заби леко съмнителен гол, който бе оспорван от червените, но в крайна сметка това попадение бе зачетено и Лестър намали 1:2.

Второто полувреме започна със спорна дузпа за Ливърпул, но реферите отново удариха тесла на гостите. Ловрен бе съборен от Магуайър в пеналта, но не последва дузпа.

Така се стигна до 68-ата минута, когато гостите сътвориха уникална атака, при която Стъридж асистира на Джонатън Хендерсън и той спокойно вкара за 1:3.

"Лисиците" обаче не се предадоха и още в ответната атака намалиха чрез Джейми Варди. Това обаче не бе всичко. В 78-ата минута Миньоле направи поредната си безумна грешка и събори Варди в пеналта - дузпа за домакините.

Зад топката застана Варди и стреля силно в средата, но Миньоле се реваншира и спаси. До края Лестър натисна и поиска нова дузпа, за игра с ръка на Джан, но този път не последва наказателен удар.

Така Ливърпул записа трудна, но сладка победа и вече е на четвърто място.

Лестър - Ливърпул 2:3

Голмайстори:

0:1 Салах (15)
0:2 Коутиньо (23)
1:2 Шинджи Оказаки (45)
1:3 Джордан Хендерсън (68)
2:3 Джейми Варди (69) 

 

Лестър: Шмайхел, Симпсън, Морган, Магуайър, Чилуел, Марез, Ндиди, Кинг, Олбрайтън, Оказаки, Варди 

Ливърпул: Миньоле, Гомес, Матип, Ловрен, Морено, Джан, Хендерсън, Вайналдум, Салах, Фирмино, Коутиньо