Ливърпул удари с 3:0 Стоук Сити на "Британия Стейдиъм" и записа важна шампионатна победа в битката за Топ 4. Две попадения заби Мохамед Салах (77 и 83), едно добави Садио Мане (17).

След тази победа Ливърпул вече има 26 точки, докато Стоук остава с едва 13 пункта и ще води люта битка за оцеляването си.

Така мърсисайдци продължават с отличното си представяне в последно време, като записаха пета победа в последните си седем срещи във всички турнири, като има и две равенства.

На обратния полюс са домакините, които нямат победа повече от месец, като за това време записаха две ремита и две загуби загуби.

Като цяло Ливърпул изцяло доминира в мача, търсеше още от самото начало победата, вкара три попадения и в крайна сметка заслужено си взе трите точки.

Трябва да се отбележи, че Доминик Соланке за първи път излезе титуляр за "мърсисайдци" във Висшата лига.


Гостите започнаха здраво мача и още в началото притиснаха домакините пред наказателното им поле. Така се стигна до 17-ата минута, когато Джо Гомес центрира отдясно към Соланке, който намери Мане и той прехвърли Лий Грант за 0:1.

Домакините протестираха, че при центрирането на Гомес топката е излязла в аут, но съдията зачете попадението на Ливърпул.

До края на полувремето срещата предложи здрава битка в средата на терена и малко голови положения пред една от двете врати.

Ливърпул започна по-добре и второто полувреме и можеше да вкара, но Джо Алън от чиста позиция стреля до гредата. Гостите продължиха да доминират и в 53-ата минута стигнаха до ново страхотно положение.

Тогава Окслейд-Чембърлейн проби отляво и намери Фимрино, който обаче не успя да опъне мрежата на Стоук. Гостите продължиха да атакуват и логично вкараха в 77-ата минута.

Мохамед Салах засече със страховито воле центриране отдясно и едва не скъса мрежата за 0:2. Шест минути по-късно Салах надбяга защитата на домакините и технично мушна топката в мрежата на Стоук за крайното 0:3.

Стоук Сити - Ливърпул 0:3

Голмайстори:

0:1 Мане (17)
0:2 Салах (77)
0:3 Салах (83)

Стоук Сити: Грант, Мартин Инди, Зума, Шоукрос, Питерс, Флетчър, Алън, Шакири, Диуф, Крауч, Чупо-Мотинг 

Ливърпул: Миньоле, Гомес, Ловрен, Матип, Морено, Джан, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Фирмино, Мане, Соланке