Нито лек, нито много тежък жребий изтегли българският първенец “Лудогорец” за второто си участие в групите на Шампионската лига. Разградчани се паднаха в група А, където водач е вече лишеният от най-голямата си звезда Злата Ибрахимович френски шампион “Пари Сен Жермен”.

Шведският нападател, който няма да дойде и с шведския национален отбор за световните квалификации, защото го напусна, вече е играч на “Манчестър Юнайтед”.

Голямата новина за българските запалянковци обаче е, че в групата е английският “Арсенал”. Лондонските “артилеристи” са горе-долу единственият голям европейски клуб, който никога не е идвал в България за мач от европейските клубни турнири.

Третият тим в групата е швейцарският “Базел”. Той е стар познайник на “Лудогорец” и ще гастролира на стадион “Васил Левски” за трети път в последните четири години.

През 2013 г. тимът от родния град на най-успелия тенисист за всички времена Роджър Федерер спря разградчани за групите в Шампионската лига, но пък им отвори път към триумф в групата на Лига Европа, последвало отстраняване на италианския “Лацио” на 1/16-финал.

Година по-късно “Лудогорец” все пак стана вторият български отбор в групите на Шампионската лига, където отново бе в компанията на “Базел”.

Освен швейцарците в групата бяха “Ливърпул” и “Реал” (Мадрид), а именно срещу “Базел” българският първенец спечели историческа първа българска победа в груповата фаза на Шампионската лига.

На Националния стадион “Васил Левски” в София те биха 1:0 с гол на Йордан Минев в последните секунди.