Лудгорец - Копенхаген, мач от 1/16-финалите в Лига Европа, стадион "Васил Левски", съдия Иван Бебек (Хърватия), тази вечер от 20:00 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Лудогорец

Вратари: Стоянов, Ренан
Защитници: Сисиньо, Моци, Паломино, Пластун, Минев, Натанаел
Халфове: Анисе, Дяков, Саша, Кампаняро, Вандерсон, Марселiньо, Мисиджан, Лукоки, Василев
Нападатели: Кафу, Кишада, Кешерю, Жоао Пауло

Контузени: няма
Наказани: няма

Групата на Копенхаген

Вратари: Андерсен, Олсен, Кристенсен
Защитници: Хьогли, Аугустинсон, Йохансон, Антонсон, Бойлесен, Анкерсен, Занка
Халфове: Квист, Матич, Грегуш, Окоре, Фалк, Кейта,
Нападатели: Корнелиус, Куск, Сантандер, Павлович, Туту

Контузени: Амакуа, Томсен, Вербич, Кристоферсен
Наказани: няма

Ще успее ли българският шампион да продължи напред? Виж коефициентите за това на bet365.com.

Прогнозата на Gol.bg:

Лудогорец подновява европейския си поход в Европа след чудесното си представяне през есента в Шампионската лига. Разградският тим приема на националния стадион "Васил Левски" коравия отбор на Копенхаген в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа.

Още при жребия в края на миналата година се наложи всеобщото мнение, че този мач ще бъде сблъсък на стилове, което го прави доста непредвидим. Техничният и бърз футбол с много подавания на Лудогорец срещу директния и силов на Копенхаген.

Трудно е да се каже кой ще е печелившият, още повече, че в последния месец формата им не се базира на официални мачове. Освен това за първи път се изправят един срещу друг в евротурнирите.

Двата отбора са в сходни позиции - идват от груповата фаза на Шампионската лига, за момента са убедителни лидери в своите първенства и тепърва подновяват битката на домашната сцена. Лудогорец загря с отложен мач от есента - 4:0 над Монтана, докато за Копенхаген през уикенда предстои столичното дерби с Брьондби.

Лудогорец няма от какво да се оплаче около състава след здравата зимна подготовка. Разградския тим задържа най-големите си звезди Кафу и Вандерсон, а освен това привелче бразилския вратар Ренан и звездата на Ботев от есента Жоао Пауло, който направи добро впечатление през контролите.

Всички играчи са на разположение на треньора Георги Дерменджиев. Десният бек Йордан Минев единствен имаше здравословни проблеми след мача с Монтана в събота, но по последни информации болежките му са отшумели и той ще може да започне двубоя като титуляр.

Треньорът на датчаните Стале Солбакен е включил в разширения състав почти всички здрави налични футболисти. От групата отпаднаха лекуващите травми Дани Амакуа, Николай Томсен и Бенямин Вербич, както и младият нападател Юлиан Кристоферсен.

Голямата заплаха за българския шампион се очаква да бъдат двамата голмайстори на Копенхаген - нападателят Андреас Корнелиус и халфът Расмус Фалк.

И двамата треньори признаха, че шансовете са 50 на 50, като според Георги Дерменджиев сблъсъкът ще бъде тактическо надлъгване и едва ли ще се реши още в първия мач. Копенхаген идва с голямо самочувствие в София и е способен да порази българската врата, но ще трябва да направи нещо специално в защита, за да спечели срещу Лудогорец.

Резултат: 1:1