Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев очаква голямо тактическо надлъгване в двата мача с Копенхаген в 1/16-финалите на Лига Европа.

„Очакваме една среща, която ще бъде много голямо тактическо надлъгване. Като казвам една среща, това означава и двата мача. Всеки един резултат влиза в нашите планове, стига отборът да продължи напред. Нямаме контузени футболисти, това е много добре за нас. Успяхме подготвителния период да го завършим без сериозни контузии. Те са по-силови, ние сме по-техничен отбор, но ние няма да изменим на стила си”, коментира Георги Дерменджиев на брифинга на Лудогорец преди първия мач в четвъртък от 20:00.

Лошото състояние на терена на „Васил Левски” не притеснява наставника.

„Всичко възможно се прави теренът да бъде в много добро състояние, за което аз благодаря на организаторите. Те физически са по-добре от нас, ще видим кой се е нагласил по-добре към този терен. Натанаел здравословно е добре”.

Дерменджиев изрази огромното си уважение към треньора на противника Столе Солбакен, който е архитектът на огромното израстване на Копенхаген.

„Подходът на всички треньори в такива мачове е еднакъв. Както те са ни разучили, така и ние сме ги разучил, това не е нищо ново. Копенхаген е един много организиран отбор. И аз, и футболистите вече добре го знаят. Той е човекът, който развива Копенхаген. Аз говоря с респект към него. Ще бъде тактическо надлъгване и в двата мача. Футболистите на Лудогорец показаха, че независимо къде играем те имат достатъчно рутина да играят както трябва и на чужд терен, т.е. в Копенхаген”.

Треньорът на Лудогорец разкри, че ръководството е провело разговори с желаните в чужбина играчи на тима и ги е убедило, че за тях е по-добре да останат в Разград и да се развият още повече, преди да бъдат продадени.

„Винаги един футболист, към който има оферта, е разсеян. Ние успяхме да разговаряме с тях и те разбраха, че трябва дори да направят още по-добро израстване”.