Гръцки съдия ще ръководи първия рунд от сблъсъка между Лудогорец и Апоел (Беер Шева) от III квалификационен кръг за влизане в групите на Шампионската лига. От УЕФА назначиха 34-годишния Хараламлос Калогеропулос за главен рефер на двубоя, който ще се играе в Израел на 26 юли. Реваншът е на 2 авгсут в Разград. Делегат на УЕФА на стадиона в Беер Шева ще бъде чехът Патрик Филипек, а съдийски наблюдател - Ойген Щригел (Гер).

Калогеропулос бе кадем за юношите до 19 г. на Лудогорец. На 1 ноември миналата година те спечелиха първата си и единствена до момента точка е Шампионската лига. Гръцкият арбитър свири мача срещу Арсенал на стадион "Георги Аспарухов", завършил 1:1. Преслав Петров бе точен, за да донесе равенството на домакините. Юношите на Лудогорец записаха загуби в другите си 11 мача от младежката Шампионска лига, като имат още 2 вкарани гола, пише "24 часа".

Миналия месец Калогеропулос дебютира в мачове между национални отбори. Той свири при сензационната победа на Андора над Унгари с 1:0 в световна квалификация.

Заместник изльлнигелнияг директор на БФС Павел Колев ще е дежурен делагат на УЕФА на друг мач от Ill квалификационен кръг на Шампионската лига. Той ще пътува за Румъния, където Виторул приема кипърския АПОЕЛ. В състава на гостите твърд титуляр на десния фланг на отбраната е бившият национал Живко Миланов. Треньор на Виторул е румънската легенда Георге Хаджи.

Ичко Лозев ще е съ­дийски наблюдател на мача Карабах (Азер) -Шериф (Мол). Среща­та ще бъде ръководена от Серхей Цинкевич (Блрс).