Реал Сосиедад - Барселона, мач от 34-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Аноета" начало 21.00 часа.


Групата на Барселона:
Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Дани Алвеш, Пике, Милито, Фонтас, Монтоя, Сержи Роберто
Полузащитници: Масчерано, Бускетс, Кейта, Шави, Тиаго, Деулофо, Афелай, Жефрен,
Нападатели: Педро, Меси, Вия.

Контузени: Иниеста, Пуйол, Абидал, Боян, Адриано, Максуел



Прогноза: Каталунците взеха много сериозна преднина от 2 гола в първия полуфинален мач от Шампионската Лига срещу Реал Мадрид, но със сигурност не подценяват реванша на "Ноу Камп". Затова Пеп Гуардиола вероятно би искал да даде малко почивка поне на някои от титулярите си. Проблемът е, че заради многото контузии той няма достатъчно алтернативи на скамейката. Така по всяка вероятност ще се наложи отново Меси, Шави и Дани Алвеш да изнасят мача.

За щастие на Барселона точно в този кръг им предстои едно от най-лесните гостувания, поне по предварителни данни. Реал Сосиедад се намира в много слаба форма и спечели само 4 точки в последните си 9 мача от първенството. Лошата поредица приближи баските на само 3 точки от зоната на изпадащите. Вероятно това ще ги накара да играят много мотивирано срещу каталунците, но едно е желанието, друго са възможностите.

По принцип дори и равенство би било добър резултат за Барселона, тъй като то ще означава, че в следващите 4 мача каталунците ще имат нужда от само 2 победи, за да вземат титлата. Затова е малко вероятно те да натискат на пълни обороти до края на мача. Дори и да поведе, Барселона надали ще хаби сили за разгромен резултат. Това ще даде някакви малки шансове на домакините да се доберат до изненадващо равенство, но формата им в момента сякаш няма да им позволи да го направят.

Резултат: 0:1