Уулвърхемптън - Челси, среща от 5-тия кръг на ФА Къп, стадион “Молиню”, 19:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Давид Луис и Маркос Алонсо най-вероятно ще получат почивка за гостуването на Челси на Уулвърхемптън в мача от 5-тия кръг на ФА Къп. Очаква се Джон Тери да започне на мястото на Луис, който от известно време играе с контузия в коляното. Нейтън Аке и Кенеди пък са опции за заместник на Алонсо на позицията ляв халф-бек. 

Тимът на Антонио Конте има само една загуба от октомври насам, като стигна до тази фаза на турнира след победи на Питърборо и Брентфорд. Уувс се насладиха на добър старт на годината, включително победа над Ливърпул и то на “Анфийлд”, но момчетата на Пол Ламбърт загубиха и трите си мача през февруари. 

Ламбърт с надява да разполага на Джак Прайс и Ноа Дико в състава си, но твърдо аут за срещата са Джо Мейсън и Иван Кавалеро. 

Конте пък най-вероятно ще заложи на останалите си титулярни играчи, включително Диего Коста и Еден Азар. 

Можете да гледате мача на живо ТУК!

 

СТАТИСТИКА 

Последният мач между Уулвс и Челси във ФА Къп бе в 6-тия кръг през сезон 1993/1994, когато “сините” спечелиха с гол на Гевин Пийков. 

Челси разби Уулвс с 6:0 в мач от Купата на Лигата през септември 2012. Гари Кейхил вкара първото попадение, а Виктор Моузес последното. 

Последният отбор, който отстрани Челси и Ливърпул в един сезон във ФА Къп бе Барнзли през сезон 2007/2008. 

Педро вкара три гола и даде две асистенции този сезон във ФА Къп. 

Елдер Коста вкара в мача от 3-тия кръг срещу Стоук, а след това даде асистенции и за двата гола над Ливърпул в 4-тия кръг. 

Челси спечели 9 от последните си 10 мача във всички турнири, като записа и 7 “сухи мрежи”. 

След като спечели пет поредни гостувания, Челси взе само едно от последните си четири във всички турнири (2 равенства и загуба). 

Тимът на Конте не вкара само веднъж в последните си 11 гостувания във всички турнири. 

Резултат: 0:2