Байерн Мюнхен - Андерлехт, двубой от група "В" на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Зюле, Мартинес, Боатенг, Кимих, Рафиня, Фридъл
Полузащитници: Толисо, Руди, Тиаго, Рибери, Робен, Хамес, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Пантович
Контузени: Бернат, Алаба
Наказан: Видал
Под въпрос: Рибери

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен излиза в ролята на тежък фаворит срещу намиращия се едва на десето място в таблицата на белгийското първенство Андерлехт, който спечели с 3:2 срещу Локерен в последния кръг след победен гол в самия край.

Момчетата на Карло Анчелоти загубиха визитата си на Хофенхайм с 0:2 и се сринаха до шесто място в Бундеслигата, но сега са твърдо решение да започнат участието си в турнира на богатите с изразителна победа.

През миналия сезон баварците бяха във впечатляваща рекордна серия от 16 поредни домакински победи в Шампионската лига, но първенецът на Стария континент Реал Мадрид сложи край на тяхната серия на четвъртфиналите.

Така за първи път от сезон 2010/11 насам Байерн не успя да се класира на полуфиналите в надпреварата. През настоящата кампания усилията но отбора очевидно ще бъдат насочени именно към покоряване на европейския клубен връх.

В групата на мюнхенци се завръща Джером Боатенг, който може да изиграе своя първи мач за сезона. Хуан Бернат и Давид Алаба са контузени, а Артуро Видал е наказан. 

Байерн спечели пет от десетте мача между тези отбори, които се срещнаха за последно през сезон 2007/08 за Купата на УЕФА, на фаза осминафинали. Тогава германците спечелиха лесно с 5:0 в Брюксел и паднаха изненадващо с 1:2 у дома на реванша.

Германският първенец трябва да бъде внимателен, защото през 1976 губи суперкупата на Европа срещу този съперник, а през 1986 година отпада на четвъртфиналите на КЕШ след поражение с 0:2 на реванша. Като цяло баварците имат шест победи и едно поражение у дома срещу белгийски опоненти.

 

Резултат: Байерн Мюнхен - Андерлехт 3:0

 

Прогнозирайте мачовете от Шампионската лига ТУК и печелете награди!