Саутхямптън - Арсенал, мач от 23-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Сейнт Мери", начало 21.45 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Мертезакер, Косиелни, Гибс, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън
Полузащитници:Артета, Рамзи, Фламини, Йозил,  Касорла, Окслейд-Чембърлейн
Нападатели: Жиру, Подолски, Гнабри,Бендтнер

Контузени: Уилшър,Уолкът, Росицки, Диаби, Саного
Извън групата: Мияичи, Парк

 

 

ПРОГНОЗА: Арсенал гостува на Саутхямптън в поредния много важен мач във Висшата Лига. Очакванията са за тежък мач в гостуването на Саутхямптън, както предупреди и Арсен Венгер.

"Артилеристите" обаче имат шанса да се изправят срещу "светците" в много подходящ момент, тъй като ситуацията в клуба на Маурисио Почетино е изключително деликатна.

Всичко започна от оставката на президента Никола Кортезе, като за известно време не се знаеше дали и мениджърът няма да го последва. Засега Почетино остава, но не се знае какво ще стане през лятото. Това със сигурност внася колебание в дългосрочното бъдеще на отбор.

На всичкото отгоре миналата седмица се разрази кървав скандал по време на тренировките, в който нападателят Пабло Освалдо удари в лицето съотборник. От клуба незабавно реагираха и наказаха италианеца с изваждане от отбора за 2 седмици. Така Саутхямптън не само че ще бъде без един от силните си футболисти, но и атмосферата е много напрегната.

В пълен контраст е положението в Арсенал. Тимът записа 9 поредни победи във всички турнири и продължава да държи първото място в класирането. Вчера бе обявена мегасделката с Пума, а в допълнение мениджърът Арсен Венгер ще преподпише договора си с клуба.

Ситуацията с контузените футболисти също е благоприятна. Аарън Рамзи, Микел Артета и Томас Вермаелен се завръщат в отбора. Джак Уилшър вероятно ще отпадне заради лек проблем с глезена, но всички останали са на разположение. Арсенал имаше и допълнителен ден за почивка, заради изтегления мач за купата срещу Ковънтри в петък, така че играчите трябва да са напълно свежи.

Статистиката е на страната на Арсенал, който няма загуба от Саутхямптън вече 9 поредни мача във всички турнири от 2002 година насам. През този сезон пък тимът има най-добрите показатели като гост, както и най-силната защита.

Всичко това накланя везните в полза на лондончани.

Резултат: 0:2