Уест Хям - Арсенал, мач от 18-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Ъптън Парк", начало 17.00 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Гибс, Монреал, Саня, Дженкинсън, Мертезакер, Вермаелен, Косиелни
Полузащитници: Фламини, Рамзи, Йозил, Касорла, Артета, Росицки
Нападатели: Жиру, Гнабри, Бендтнер, Уолкът, Подолски

Контузени: Диаби, Окслейд-Чембърлейн, Саного, Мияичи
Наказан: Уилшър

 


ПРОГНОЗА:  Арсенал гостува на Уест Хям във второ поредно лондонско дерби от Висшата Лига. То обаче изглежда доста по-различно от мача с Челси в понеделник.

Двата тима са в напълно различна форма. Докато тимът на Жозе Моуриньо е един от претендентите за титлата, този на Сам Алърдайс е един от кандидатите за изпадане.

Моментната форма на "Чуковете" също не е никак добра. От последните си 10 мача във Висшата Лига те са спечелили само един. Така съвсем закономерно Уест Хям е точно над зоната на изпадащите на само една точка пред 18-я Кристъл Палас.

За лошото представяне на тима голяма заслуга има лошото нападение, което не е успявало да се разпише в 9 от 17-те мача досега. Една от основните причини за това е липсата на контузения нападател Анди Каръл. Така Уест Хям е в дори още по-лоша ситуация от Арсенал, който също няма много алтернативи в атака, но поне Оливие Жиру не е контузен.

Все пак трябва да се отчете, че Уест Хям е способен на изненади и от това на два пъти си изпати Тотнъм, който загуби както в първенството, така и за купата на Лигата. При това и двата пъти на своя "Уайт Харт Лейн".

Статистиката от директните мачове между двата тима обаче е категорично в полза на "Артилеристите". Те имат 6 поредни победи срещу Уест Хям във всички турнири, като не са губили вече 11 поредни мача.

Малко предимство за домакините в този мач ще бъдат двата дни повече, които имаша на разположение да почиват. Арсенал обаче преди това имаше цели 9 дни почивка и така мачът с Челси не би трябвало да е изтощил прекалено много играчите. Още повече, че в полузащита Арсен Венгер има достатъчно възможности за ротация.


Резултат: 1:2