Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не остана никак доволен от факта, че неговият отбор загуби голямото градско дерби срещу Манчестър Сити с 1:2.

"Червените дяволи" приеха своя опонент на "Олд Трафорд", но тимът на шотландския специалист се провали в опитите си да увеличи преднината си на върха, на цели 18 точки.

"Бяхме по-силни от Сити след почивката и създадохме няколко много опасни контраатаки, но за съжаление не успяхме да реализираме. Това бе много интензивен мач, с много високо темпо. Дербито беше много напрегнато. Един срещу друг се срещнаха двата най-силни отбора в страната,", заяви шотландецът на пресконференцията след мача.

"За наше съжаление имахме нащастието да загубим, макар че бяхме по-добрият отбор. Доволен съм от начина ни на игра през второто полувреме, хареса ми. Бе наистина доста хубаво, че успяхме да изравним, след като изоставахме в резултата. В крайна сметка обаче загубихме. Доста неприятно съм изненадан от лекия гол, който допуснахме. Знаехме качествата на Кун Агуеро, но въпреки това нашата защита го изпусна и допуснахме той да реализира."

"Ако се вгледате внимателно в целия мач, това не бе лош ден за нас по отношение на представянето ни. Мачът бе много интензивен. Не искахме да загубим това дерби, но въпреки това мисля, че се представихме добре,"

"Ние сами си усложняваме живота. Ако се вгледате в историята на нашия клуб, ще видите, че е така. Все още обаче имаме 12 точки преднина пред Сити, а до края на сезона остават само 7 кръга. Предстои ни мач със Стоук Сити през уикенда, който на всяка цена трябва да спечелим. Ще трябва обаче да положим доста усилия."

Специалистът не пропусна да похвали и Робин ван Перси за отличното му представяне в мача.

"Мисля, че той бе отличен тази вечер. Имахме малко късмет при изравнителното попадение, защото в ситуацията се стигна до рикошет във Венсан Компани. Центрирането на Ван Перси обаче бе просто върха. Фил Джоунс също се представи много добре. Той е изиграл само два мача като централен защитник през този сезон, но въпреки това се справи отлично.