С два гола и асистенция на Серхио Агуеро Манчестър Сити победи с 3:1 Уест Хям в мач от 8-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Ъптън Парк".

"Гражданите" имаха тотално превъзходство през първото полувреме и поведоха с гол на Агуеро в 16-та минута. Малко след почивката аржентинецът вкара и втори гол.

Уест Хям обаче намали резултата след атрактивно изпълнение със задна ножица на Рикардо Вас Те. Последва активизиране на домакините, но "Гражданите" бяха много опасни на контраатака. Така напълно заслужено те вкараха трети гол в 80-та минута чрез Давид Силва.

Така тимът на Мануел Пелегрини записа първа победа като гост от началото на сезона след загубите от Кардиф и Астън Вила и равенството срещу Стоук Сити.



Манчестър Сити започна по-активно мача и наложи превъзходството си още от самото начало. Най-активен от всички бе Алваро Негредо. В 3-та минута испанският национал отне топката от съперник пред наказателното поле и изведе Мика Ричардс непокрит в пеналта, но той се забави прекалено много с удара и бе блокиран от Кевин Нолън.

При друга атака Давид Силва изведе Негредо в наказателното поле и той можеше да стреля, но вместо това опита да поднесе встрани към Агуеро и пасът му бе пресечен.

В следващата акция Негредо проби централно пред наказателното поле и имаше свободно пространство за удар, но се забави и отново бе блокиран.

В 16-та минута обаче Сити откри резултата. Фернандиньо даде пас от дълбочина в коридор и Негредо хитро остави топката да мине покрай него, с което заблуди защитата на Уест Хям и така Агуеро излезе абсолютно сам срещу вратаря, след което спокойно чукна покрай него в мрежата.

 Три минути по-късно отново Негредо можеше да запише асистенция, след като свали с глава центриране на Давид Силва на пътя на Агуеро. Аржентинецът бе абсолютно непокрит на точката на дузпата, но стреля право в Яскелайнен. В средата на полувремето Агуеро се отчете с индивидуален пробив и удар от малък ъгъл, който не можа да преодолее стражът на домакините.

Първото положение за Уест Хям бе в 28-та минута, когато центриране в наказателното поле на Сити не бе изчистено и Рикардо Вас Те можеше да стреля, но не уцели топката от движение.

"Гражданите" обаче продължиха да са по-активният тим. Негредо действа напористо между двама защитника пред наказателното поле и излезе на стрелкова позиция, но диагоналният му удар мина покрай вратата. След това Давид Силва изненадващо засече с глава центриране пред вратата, но бе доста неточен.

Четири минути преди почивката "небесносините" имаха отлично положение за гол. Давид Силва пресече подаване пред наказателното поле на домакините и подаде към Яя Туре, той напредна и от границата на наказателното поле нанесе топовен удар, който с мъка бе избит от Яскелайнен.

Само шест минути след почивката Сити вкара търсеният от отбора втори гол. Давид Силва центрира от фаул към оставеният непокрит на близката греда Серхио Агуеро и нисичкият аржентинец с глава забоде топката в горния ъгъл на вратата, въпреки отчаяния опит на Яскелайнен да избие.

В 57-та минута домакините стигнаха до най-доброто си положение за гол. Равел Морисън игра добре пред наказателното поле и изведе Вас Те непокрит зад защитата, но Джо Харт се хвърли смело напред и блокира удара му.

Още в следващата минута обаче Рикардо Вас Те вкара зрелищен гол със задна ножица. Диаме центира на втората греда към Стюърт Даунинг, който не можеше да отправи удар, но върна топката назад в полето. Там Морисън също бе притиснат, но ритна топката нависоко пред вратата. След това Хави Гарсия не я изчисти и включилият се зад него Вас Те от въздуха със задна ножица я заби във вратата.

Сити можеше много бързо да възстанови аванса си от два гола. В 61-та минута Негредо бе изведен отдясно в наказателното поле и от малък ъгъл почти повтори гола на Емил Костадинов срещу Франция, но след като топката удари напречната греда, тупна на земята и не влезе в мрежата.

Уест Хям се бе вдъхновил и играеше активно, но Сити беше отборът, който имаше хубавите положения за гол. Серхио Агуеро пробва техничен фалцов удар, който мина през купа от играчи към далечния ъгъл, но въпреки това Яскелайнен видя топката и успя да я избие с плонж. Половин минута по-късно той трябваше отново да се хвърля до гредата, за да избие силен удар по земя на Коларов.

"Чуковете" бяха верни на стила си и повечето от атаките им бяха с центрирания в пеналта. При едно такова Нобъл се опита да повтори изпълнението на Вас Те и засече със странична ножица, но не намери добре топката и ударът не се получи достатъчно остър.

В 80-та минута Сити реши мача с трети гол. Серхио Агуеро бе намерен в наказателното поле и от малък ъгъл хитро вместо да стреля върна назад с пета към Давид Силва. Той също показа хладнокръвие, за да избегне шпагата на хвърлил се пред него защитник и след това с техничен удар прати топката в далечния ъгъл покрай Яскелайнен.


Уест Хям - Манчестър Сити 1:3

0:1 Агуеро 16
0:2 Агуеро 51
1:2 Вас Те 58
1:3 Давид Силва 80

Уест Хям: Яскелайнен, Демел (65 О'Брайън), Рац, Нобъл, Томкинс, Рийд, Даунинг, Нолън (82 Петрич), Диаме, Морисън, Вас Те (65 Джарвис)

Манчестър Сити: Харт, Ричардс, Настасич, Хави Гарсия, Ричардс, Фернандиньо, Туре, Насри (74 Милнър), Силва, Негредо (66 Коларов), Агуеро (82 Йоветич)