Мениджърът на Манчестър Сити вече е фаворит на букмейкърите за следващия уволнен треньор във Висшата лига. 

Сезонът на Гражданите се оказва тотален провал, а върхът бе вчерашната загуба от градския съперник Юнайтед, която бе 6-а в последните 8 срещи на отбора, който се смъкна на 4-о място в класирането. 

Все пак се смята, че чилиецът едва ли ще бъде уволнен преди края на сезона, макар и треньорът на младежката формация на клуба Патрик Виейра да е готов да поеме клуба. 

Счита се обаче, че веднага след края на кампанията той ще си тръгне, като най-големи шансове да го замени има Карло Анчелоти, чието бъдеще в Реал Мадрид също не е сигурно. Рафа Бенитес е след него. Самият Пелегрини опита да остане спокоен след поредното разочарование. 

„Моята позиция не е важна. Продължавам да работя и да се стремя да завършим възможно най-високо в класирането. Трябва да си върнем вярата, която загубихме и да се вдигнем възможно по-бързо след това разочарование. До 20-ата минута играхме много добре. След това обаче Юнайтед се подобри и вдигна нивото на играта си, а ние не успяхме да отговорим“ обясни Пелегрини след мача.