Присъствието на Люк Шоу в състава на Англия за Евро 2024 изглежда застрашено, след като мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг каза, че контузеният ляв бек е под съмнение за финала на турнира ФА Къп през следващия уикенд.

28-годишният краен защитник има само 15 мача през сезона, прекъснат поради контузия, а последното му участие беше преди три месеца при победата над Лутън.

Завръщането на Шоу от последната му мускулна травма се очакваше в началото на май, но Тен Хаг разкри, че футболистът се е сблъскал с някои препятствия по време на рехабилитацията си.

Мениджърът на Юнайтед заяви, че на Люк Шоу ще му бъде трудно да се възстанови за финала на ФА Къп, което е проблем за клуба, както и за националния тим на Англия, тъй като селекционерът Гарет Саутгейт ще обяви разширения състав във вторник.

Попитан за Шоу и Хари Магуайър, който пропусна три мача поради мускулни оплаквания, Тен Хаг коментира: „За Англия не мога да кажа (ако са налични), не зависи от мен. Но за финала за ФА Къп мисля, че Хари Магуайър има добри шансове да бъде на разположение. При Люк е по-сложно. Да кажем, че към този момент има по-малък шанс той да успее.“

Отборът на Англия ще играе приятелски мачове срещу Босна на 3 юни и Исландия на 7 юни, преди да отпътува за Германия три дни по-късно и да започне Европейското първенство по футбол с двубой срещу Сърбия на 16 юни.

Решението на УЕФА да разшири съставите до 26 играчи означава, че Саутгейт ще може да поеме риск за физическото състояние на няколко футболисти, както направи в последните големи турнири.

Добрите новини за мениджъра на Манчестър Юнайтед са свързани с Рафаел Варан, който поднови тренировки, както и Виктор Линдельоф.

„Към този момент не мога да кажа дали някой от тях ще се върне до неделя, но ние работим върху това“, заяви Ерик тен Хаг.