Актуалният мениджър на Манчестър Сити Мануел Пелегрини отхвърли съмненията, че Хосеп Гуардиола е бил назначен на поста за новия сезон тайно. Пелегрини, който в събота ще води свoя тим в решителен мач за титлата в Англия срещу сензацията Лестър Сити, не е бил държан на тъмно за преговорите между ръководството и Гуардиола, който сега води Байерн Мюнхен.

Гуардиола спечели две титли с баварците в Германия и сега е на път да вземе трета, но амбициите му да се премести на Острова се материализираха с предварителния договор с Манчестър Сити, който е за три години.

"Нека всеки, който се интересува, да знае. Аз съм в течение на нещата от самото начало. Нищо не е правено зад гърба ми. Но в момента предпочитам да говорим за този сезон, който е в разгара си, не за следващия. Хората над мене бяха достатъчно коректни, за да ме информират какво се случва около поста ми и в клуба, обясни Пелегрини.

Той добави, че утрешната среща с Лестър не е най-важната към момента. Ако Сити спечели, ще се изравни с Лисиците с по 50, но ще има по-добра голова разлика 13 кръга преди края.

"Не е най-важната среща сега. Можем и да спечелим, и да загубим. Но това няма да ни донесе или да ни отнеме титлата в Премиършип. Първенството не свършва утре, коментира още чилиецът.

"Имаме още да разпределяме 39 точки. Никакъв шанс няма да стане нещо решаващо утре, каза още треньорът.