Серхио Агуеро смята, че отборът му ще измести Тотнъм от второто място в неделя, когато двата отбора излизат един срещу друг на стадион "Етихад".

Аржентинският голмайстор на "гражданите" е вкарал цели десет гола на отбора от северен Лондон от както се присъедини към Сити през 2011 г. Само Нюкасъл е пострадал в същата степен от звездата на сините. Сега целта на Кун е да продължи тази серия и да помогне на отбора си да скъси дистанцията до върха във Висшата лига.

"Нямам идея защо вкарвам толкова много срещу Тотнъм, просто се случва. Надявам се тази моя серия да продължи и спечелим в неделя, но ние знаем, че няма да е лесно", каза Агуеро пред клубния сайт на отбора.

"Миналата седмица играхме срещу Лестър, който беше губил само веднъж далеч от дома, сега идва Тотнъм, който има същите показатели. Бяхме много разочаровани да загубим в предишния кръг, но трябва да се поучим от тази загуба и да я използваме положително", продължи аржентинецът.

През последните пет години, Сити записа някои разгромни победи над Тотнъм, включително две победи с по 5:1 на стадион "Уайт Харт Лейн" и домакинска победа с 6:0 през септември 2013 г., но в последния мач между двата отбора "шпорите" разбиха "гражданите" с 4:1.

"Не мислим за разплата или реванш. Беше болезнено да загубим по този начин, но ние уважаваме Тотнъм и няма нищо лично срещу тях. Ако искаме да спечелим лигата, трябва да печелим точно такива мачове. Ще направим всичко възможно да се съвземем, след тежката загуба от Лестър".

Сити продължава да се бори на четири фронта и в следващите две седмици трябва да играе срещу Тотнъм, Челси за ФА Къп, Динамо Киев в Шампионска лига и финал за Купата на Лигата срещу Ливърпул на "Уембли".

"Целите ни са високи, но ние осъзнаваме, че ще е трудно да спечелим всичко. Ще дадем всичко от себе си, но сме наясно, че ще става все по-трудно. Към момента сме в борбата за всяка купа. Другите големи отбори ще се борят яростно за трофеите и ако искаме да постигнем нашите цели, ще трябва да дадем най-доброто от себе си", завърши звездата на Сити.