Сто хакери, подбрани от цял свят, превземат базата на Манчестър Сити в края на седмицата за тайнствен конкурс, гръмна "Гадзета дело спорт". Те са финалистите измежду хиляди заявили участие в безпрецедентния конкурс, който от клуба обявиха още преди месец в търсене на "експерти в анализа на информация".

Всички тези 100 гении ще се борят за награда от 10 хил. паунда (12 хил. евро), ВИП билети, фланелка с автографите на футболистите и работа в клуба. Никъде обаче не е точно посочено какви задачи ще изпълняват виртуозите на клавиатурата, способни да хакнат каквото им поръчат.

Всички те са подписали строги договори за поверителност. Иначе в официалната обява на клуба твърдят, че се търси специалист, който да им помогне в събирането, обработката и анализа на статистически данни от мачовете.

Финалът на конкурса, който беше наречен от клуба "хакатлон", е между 29 и 31 юли. Всичките 100 компютърджии идват на разноски на Ман Сити и имат осигурени хотел и храна. В борба за наградата и работата те ще получат записи на 10 определени мача от миналия сезон, за които ще трябва да изготвят подробни статистики, а победителят ще бъде само един.