Манчестър Сити се класира с лекота за полуфиналите за Купата на Англия след победа с 2:0 при гостуването си на Мидълзбро. "Гражданите" имаха превъзходство през целия двубой и с по едно попадение в двете полувремена на Давид Силва и Серхио Агуеро триумфираха без особени проблеми на "Ривърсайд".

Домакините разочароваха с безидейната си игра и можеха да отнесат разгром, но Сити пропусна доста положения. За капак редовен гол на Рахим Стърлинг след почивката бе отменен несправедливо заради засада.


Мачът тръгна по мед и масло за фаворита Сити с ранен гол. Още в 3-ата минута домакините се пропукаха по левия фланг, където Сабалета се включи в атака и центрира в наказателното поле, а там оставеният сам Давид Силва хладнокръвно опъна мрежата за 1:0.

"Гражданите" продължиха да владеят инициативата с идеята бързо да си оплетат кошницата и да запазят сили за предстоящия мач реванш от Шампионската лига срещу Монако. Още повече, че Сити трябваше да спечели двубоя в редовните 90 минути, в противен случай следваха продължения и евентуално дузпи, какъвто е регламентът за четвъртфиналите във ФА Къп от този сезон.

Боро все пак се съвзе в средата на полувремето и загатна, че няма да се предаде без бой. В 22-ата минута нападателят на домакините Руди Гестед на два пъти в рамките на няколко секунди бе близо да изравни резултата.

Първо след центриране от корнер французинът засече топката с глава, Браво се намеси вяло и Сабалета изчисти на голлинията. При продължението на атаката отново последва центриране и пак Гестед игра с глава, но този път пропусна целта. Малко след това обаче французинът се контузи и бе заменен от Алваро Негредо, който обаче с нищо не допринесе в атаката на своя тим.

Манчестър Сити имаше още възможности да отбележи, но ги профука с лека ръка. В 33-ата минута "гражданите" направиха атака копие на първия си гол - Стърлинг нахлу отдясно и с ниско центриране намери Сане, който обаче стреля нескопосано и подари топката на Гузан.

След почивката положение на "Ривърсайд" не се промени особено - Сити натискаше, Боро се защитаваше. В 51-ата минута Серхио Агуеро с брилянтен удар с пета удар страничната града. Малко след това сантиметри разделиха Сабалета да порази вратата с хубав далечен удар.

В 64-ата Брадли Гузан извади коварен удар на Давид Силва, а след секунди и на Лирой Сане. Храбрите намеси на американския страж отидоха на вятъра в 67-ата минута, когато Сити вкара втори гол. Остро центриране на Сане отляво намери Агуеро, който отблизо засече топката в мрежата за 2:0.

В 71-ата минута Стърлинг заби трети гол с добавка след груба грешка на Гузан, но реферът Майк Дийн не зачете попадения заради засада. При повторенията обаче се видя, че Стърлинг бе на една линия с последния в защитата на Бори и голът бе редовен.

В 77-ата минута Мидълзбро стигна до най-добрата си възможност за гол. Фабио отблизо стреля с глава, но застаналият на голлинията Джон Стоунс изчисти топката и опази мрежата на Сити суха. В 80-ата минута Стърлинг все пак можеше отново да вкара, но този път Гузан спаси диагоналния му удар.

До края на мача Манчестър Сити доигра спокойно мача и стана първият отбор, класирал се за полуфиналите на "Уембли".

Мидълзбро - Манчестър Сити 0:2

0:1 Силва 3
0:2 Агуеро 67

Мидълзбро: Гузан, Фабио, Бараган, Гибсън, Бернардо (50 - Фрай), Ледбитър (66 - Рамирес), Де Роон, Клейтън, Траоре, Стуани, Гестед (26 - Негредо)

Манчестър Сити: Браво, Сабалета, Стоунс, Отаменди, Клиши, Туре (86 - Фернандо), Стърлинг, Де Бройне, Силва, Сане (70 - Нолито), Агуеро (90+1 - Ихеаначо)

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/6TSwmS8LexI?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>