Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън бе на седмото небе след фамозния обрат с 4:3 срещу Нюкасъл Юнайтед.

"Червените дяволи" на три пъти изоставаха в резултата,в мача, но намериха сили да обърнат и да победят с попадение на Хавиер Ернандес в 90-ата минута.

Благодарение на успеха тимът вече има преднина от 7 точки пред втория в класирането Манчестър Сити, който загуби от Съндърланд.

"Иска ми се това да бе последният ни мач за сезона", коментира развълнуваният шотландец на пресконференцията след мача.

"Нашият отбор показа смелостта си. Играчите ми никога не се отказват. Подобрихме играта си значително, след като изоставахме с 1:2 на полувремето. Това бе нещото, което ние трябваше да направим", добави шотландецът.

Вторият гол на Нюкасъл, който дойде след като Джони Евънс вкара топката в собствената си врата, бе доста сериозна тема за коментар, тъй като първоначално страничният съдия го отмени, но след това главният го зачете.

"Според мен отсъждането на страничния съдия бе правилно, защото техният футболист бе в положение на засада, а и освен това задържа Джони Евънс. Ако това не повлияе на играта, тогава кое е ? Това и се опитвах да обясня на Майк Дийн.

"Имаше много решения, които бяха срещу нас, особено през първото полувреме, а това е нещо, което може да демотивира отбора. Играчите обаче показаха страхотна реакция. Определено съм доволен, след като на три пъти изравнявахме, след като изоставахме, а след това вкарахме и гол за победата", каза Фърги.

"Ернандес заслужено вкара победното попадение в мача. Движението и смелостта му просто бяха невероятни. Той и Ван Перси са абсолютно феноменални, така мисля", каза сър Алекс.

"Това е наистина много значителен резултат за нашия отбор. Освен това тази победа ни оставя на много добра позиция в класирането", каза още той.

"Винаги съм казвал, че декември е месец, който казва всичко. И когато финишираме мача с Уигън на 1-и януари, ние все още ще бъдем на върха в класирането"

Следващият двубой на Манчестър Юнайтед е домакинство на Уест Бромич Албиън, което ще се играе на 29-и този месец.