Шампионът Манчестър Юнайтед победи Суонзи с 4:1 като гост в среща от първия кръг на английската Висша лига, която се игра на "Либърти Стейдиъм". По два гола вкараха Робин ван Перси и Дани Уелбек.

"Червените дяволи" решиха мача в рамките на две минути, когато забиха попадения, след като бе изминал половин час игра.

Първо ван Перси се възползва от чудесното подаване на Райън Гигс и изведе своите напред в резултата. Веднага след това Уелбек нанесе втори удар на домакините след асистенция на Валенсия.

Двайсетина минути преди края на редовното време Робин ван Перси успя да отбележи трети гол за своите, след солова акция и силен завършващ изстрел с левия крак.

Малко след това Бони вкара почетен гол за "лебедите", но в добавеното време Уелбек се разписа за втори път, след страхотен прехвърлящ удар.



Двата тима се захапаха още след началния съдийски сигнал, като момчетата на Михаел Лаудруп натиснаха и за кратко създадоха суматоха в наказателното поле на английския първенец.

Първото сериозно положение обаче се откри пред гостуващия тим - Райън Гигс центрира отляво и сам в наказателното поле на съперника се озова Фил Джоунс. Той веднага шутира във въздуха с десния крак, но Ворм изби атрактивно с една ръка.

Двубоят протичаше на много високи обороти, оставяйки без дъх зрителите по трибуните. Битката за всяка педя терен бе очевидна. Не липсваха и доста твърди влизания, граничещи с грубостта.

Хубав удар с глава на ван Перси попадна право в ръцете на противниковия вратар. После холандецът изведе Райън Гигс в центъра, но уелският ветеран бе притиснат от двама бранители и загуби притежанието на кълбото.

Постепенно Юнайтед взе инициативата и Ворм трябваше да парира шут на Дани Уелбек. След това Гигс опита добавка, но не успя да намери целта. Домакините отговориха с пробив на Раутлидж, който би слабо, но точно с външен фалц. Де Хеа изби, а след това бе отсъдена и засада на Дайър.

Мичу вкара топката във вратата, но защитата на гостите бе спряла да играе след сигнала на рефера. Малко след това обаче Мичу се завъртя покрай защитата и на Деа Хеа му се наложи да спасява силния му удар от малък ъгъл.

В 34-тата минута Манчестър Юнайтед откри резултата. Райън Гигс задържа топката и копна хитро в наказателното поле към Робин ван Перси. Той спря на гърди и въпреки присъствието на трима бранители, стреля безмилостно във въздуха, пращайки топката в мрежата.

Само две минути след това английският първенец удвои своя аванс. Защитата на домакините не изчисти добре и топката отиде в краката на Антонио Валенсия. Той пусна успореден на голлинията пас и от метър и половина Дани Уелбек се разписа на празна врата.

След подновяването на играта Суонзи потърси намаляване на резултата. На два пъти обаче Де Хеа спаси ударите на Мичу - първо от петнайсетина метра, а след това и от близко разстояние.

Първата добра ситуация за гостите след почивката се откри пред Робин ван Перси, който бе изведен отдясно и вместо да пусне назад към Уелбек, холандецът шутира от малък ъгъл - встрани от целта.

"Лебедите" отново погледнаха смело напред. Първо Бони отправи неточен удар с глава, а след това Дейвис шутира силно по диагонала,но без успех. После същото стори Ранхел.

Двайсетина минути преди края на редовното време Патрис Евра засече с глава центриране от корнер, но Каняс бе застанал на далечната греда и успя да избие в точния момент. Отговорът на домакините бе красив удар от воле на Ранхел, но топката профуча покрай страничната греда.

В 72-та минута Робин ван Перси вкара втория си гол в срещата. Той напредна и когато мнозина очакваха да пусне към втурналия се вдясно Уейн Руни, холандецът финтира Чико и Ашли Уилямс, след което се опита да скъса мрежата с безмилостен снаряд с левия крак.

После Ранхел стреля точно, но слабо към вратата но противника. Десетина минути преди края на редовното време Бони отправи неточен удар с глава, след центриране на Шелви.

В 82-та минута обаче Бони намали резултата. Дани Уелбек реши да показва техника в собствената си половина и топката се озова в краката на футболист на Суонзи. След това Пабло Ернандес намери Бони, който бе безпогрешен от десетина метра, стреляйки в долния десен ъгъл.

В добавеното време Уейн Руни изведе Дани Уелбек отляво и последният изкупи вината си за грешката малко преди това, прехвърляйки Ворм по фантастичен начин за крайното 1:4.


Суонзи - Манчестър Юнайтед  1:4

0:1  ван Перси - 34'

0:2  Уелбек - 36'

0:3  ван Перси - 72'

1:3  Бони - 82'

1:4  Уелбек - 92'

Суонзи:  Ворм, Уилямс, Чико, Ранхел, Дейвис, Бритън (Ернандес - 46'), Каняс (Юенг - 77'), Шелви, Дайър, Раутлидж (Бони - 46'), Мичу

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фърдинанд, Видич, Евра, Джоунс, Карик, Клевърли, Гигс (Руни - 61'), Валенсия, Уелбек, ван Перси (Андерсон - 86')