Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс направи изказване, което едва ли ще се хареса особено на феновете след слабото начало на сезона за Червените дяволи.

Шотландецът обяви, че тимът му не може да спечели Шампионската лига, тъй като няма необходимата класа. С 3 загуби от първите 6 мача в първенството подобно твърдение едва ли ще помогне за самочувствието на тима.

„За да триумфираш в Шампионската лига, имаш нужда от петима или шестима играчи от световна класа. Вижте с какви играчи разполага Байерн. В миналото Барселона също ги имаше, а в момента Реал Мадрид може би разполага с тях. Това е необходимото ниво, за да успееш. Ние още не сме го достигнали, но пък имаме опит“ заяви Мойс.

През лятото шотландецът определено се провали по отношение на селекцията, след като не успя да привлече Сеск Фабрегас, Андер Ерера и Лейтън Бейнс и в последния момент подсили тима само с Маруан Фелайни.

Юнайтед започна с победа 4:2 над Байер Леверкузен новия сезон в Европа, а в сряда ще има трудно гостуване на Шахтьор. В предишните 2 години тимът нямаше много поводи за радост в надпреварата, след като през 2011-12 отпадна още след груповата фаза, а миналата кампания бе елиминиран от Реал на 1/8финал макар и при спорни обстоятелства.