Мениджърът на Стоук Сити Марк Хюз заяви, че Манчестър Юнайтед вече не притежава тази специфична аура, която имаше със Сър Алекс Фъргюсън.

В предишните сезони "Червените дяволи" постигаха знаменити обрати дори и когато играта на тима не вървеше, като последните минути на мачовете бяха наричани от феновете "Фърги тайм".

Сега обаче под ръководството на Дейвид Мойс тимът изглежда доста по-колеблив и вече на няколко пъти се провали на собствения си "Олд Трафорд". Стоук от своя страна също е доста променен през този сезон, но в положителен аспект. Под ръководството на новия мениджър Марк Хюз, тимът играе много по-креативен футбол, вместо типичния британски стил при предишния наставник Тони Пюлис.

Тази събота Юнайтед приема именно Стоук Сити и Хюз смята, че напрежението е изцяло върху домакините.

"Не мисля, че тази аура около клуба вече я има и сега е добър момент да играем с тях. Малко се опасявам да казвам това нещо обаче, за да не вземат да ме чуят и да направят изключение точно в този мач", коментира Хюз на пресконференцията преди кръга.

"Но Саутхямтън се справи добре, а Уест Бромич дойде и победи. Така че е повече от възможно да се вземе положителен резултат. Не можеш да дойдеш на "Олд Трафорд" и да си притеснителен. Трябва да си позитивен и да атакуваш".

"Ключът е да си мислиш: "това ще е нашият ден". Ако направим всичко както трябва и вкараме шансовете си, определено можем да мислим, че можем да победим".

"Те трябва да са внимателни. Има определен лимит от мачове, които можеш да загубиш, ако искаш да спечелиш титлата - пет или шест. До момента те имат загубени три мача. Не могат да си позволят повече грешки. Може би са леко уязвими в момента. Но винаги когато някой поставя под въпрос Манчестър Юнайтед, те дават отговор".

Хюз коментира и положението на новия мениджър Дейвид Мойс. Според него проблемите са били очаквани, но смята, че Мойс ще се справи.

"Той вероятно е очаквал трудностите. Беше ясно, че ще е така. Той наследява велик футболен човек. Нямаше как да не е трудно".

"Но ние знаем, че той е много опитен мениджър във Висшата Лига. Той върши тази работа от много време. Всичко, което среща сега, го е срещал в миналото с Евертън. Може би не в същите количества и не с толкова голям фокус, но същите казуси. Сигурен съм, че той знае как да се справи с тях".

"Някои играчи понасят промените по-лесно от други. Има промени в екипа. Някои играчи имат нужда от наследственост и да виждат същите лица. И когато се получат промени, някои футболисти не реагират добре и се чувстват некомфортно".

"Не знам какво става. Просто спекулирам. Може това да е проблем, но бързо го преодоляваш. И дори когато велик мениджър като Сър Алекс напусне, играчите продължават към следващия много бързо и започват да работят здраво за него. Това е просто малък период от историята им и те ще го преодолеят".