Турският Фенербахче финализира трансфера на Робин ван Перси, който се оказа ненужен в Манчестър Юнайтед заради високата си заплата в размер на 12 милиона паунда годишно.

Клубът от Истанбул съобщи новината на официалната си страница в социалната мрежа Туитър, приветствайки холандския снайперист.

"Фенерите" ще платят около 6 милиона паунда на Юнайтед за правата на ван Перси, който става най-добре платеният футболист в новия си отбор.

31-годишният нападател ще играе отново с Нани. Двамата бяха съотборници на стадион "Олд Трафорд".

Ван Перси стана голмайстор на Висшата лига още в първия си сезон за Манчестър Юнайтед, след като беше продаден от Арсенал за 22.5 милиона паунда.

Поредица от контузии обаче повлияха на представянето на играча и накара ръководството на "червените дяволи" да го продаде.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Welcome to <a href="https://twitter.com/hashtag/Fenerbah%C3%A7e?src=hash">#Fenerbahçe</a>! <a href="https://twitter.com/Persie_Official">@Persie_Official</a> <a href="http://t.co/mhnzUD8TpS">pic.twitter.com/mhnzUD8TpS</a></p>&mdash; Fenerbahce_EN (@Fenerbahce_EN) <a href="https://twitter.com/Fenerbahce_EN/status/620944924662497280">July 14, 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>