Робин ван Перси днес трябва да кацне в Истанбул, за да се договори окончателно с турския Фенербахче относно личните си условия и да направи решаваща крачка към финализирането на трансфера му, пише "Скай Спортс".

От турския клуб побързаха да се похвалят чрез техния президент, че холандецът на практика е договорен, но отборът още не може да финализира трансфера му и това едва ли ще стане по-рано от понеделник, тъй като преди това ветеранът трябва както да уточни личните си условия, така и да премине задължителните медицински прегледи, които продължават поне няколко часа.

През миналия сезон Ван Перси успя да вкара 10 гола в 29 мача и като цяло не блестеше под ръководството на сънародника си Луис ван Гаал, а освен това имаше и доста проблеми с травми.

Интересно е, че самият Ван Гаал побърза да "свали на земята" журналистите, като отказа да потвърди трансфера на нападателя във Фенербахче за сигурен.

"Няма как да кажа, че този трансфер е сигурен, след като още не сме го обявили в официалния си сайт. Аз лично поне нямам такова усещане все още", обяви мениджърът на Юнайтед.