Въпреки че започна подготовка с Манчестър Юнайтед, бъдещето на Робин ван Перси е далеч от „Олд Трафорд“. 

„Скай Спортс“ отново твърди, че холандецът ще облече екипа на Фенербахче и вече е постигнал споразумение за 4-годишен договор. 

През уикенда информацията бе отречена от агента му, но според престижната медия остава да бъдат уточнени само някои подробности и контрактът ще бъде обявен най-късно в петък. 

Директорът на турския клуб Джулиано Теранео лично е пътувал наскоро до Лондон, за да разговаря с шефовете на Юнайтед и е успял да постигне споразумение, така че 31-годишният футболист ще напусне Червените дяволи година преди края на договора си. 

Така той отново ще се събере с Луиш Нани, който през тази седмица премина при Фенерите и се надява, че отново ще играе с Ван Перси. „Не съм имал възможност да говоря с него, но съм сигурен, че ако дойде във Фенербахче ще се представи отлично“ заяви Нани.

Евентуалната раздяла с холандеца почти сигурно ще накара Луис ван Гаал да подсили атаката, след като другите трима нападатели са Уейн Руни, Джеймс Уилсън и Хавиер Ернандес, като последният едва ли има бъдеще в отбора.