Манчестър Юнайтед постигна домакинска победа с 2:0 над Саутхямптън в среща от втория кръг на английската Висша лига, която се игра на ''Олд Трафорд''.

Пол Погба малко неочаквано започна като титуляр за тима си, макар че изобщо не е тренирал толкова усилено през последните седмици заради по-дългата си почивка.

Неговият повторен дебют за тима бе доста добър с оглед на факта, че той бе дълга почивка, но впечатляващо бе представянето на Златан Ибрахимович, който този път наниза две попадения. Шведът се разписа в 36-ата и 52-ата минути, а второто му попадение бе от дузпа. 

С успеха си ''Червените дяволи'' са еднолични лидери, макар и може би временно, с актив от 6 пункта на сметката си. 



Срещата започна с интересен шанс за домакините и още във 2-ата минута Ван Дайк опита късмета си от фаул, който бе на около 30 метра от вратата. Ударът му обаче срещна стената.

През следващите минути домакините натиснаха здраво противника си, но въпреки това головите положения така и липсваха.

В 13-ата минута Ибра намери страхотно Погба в наказателното поле, който стреля много мощно към горния ляв ъгъл на противниковата врата, но Форстър се усети и успя да улови кълбото. Това бе и първият точен удар в мача.

Няколко минути след това гостите бяха на косъм от гола, но Тадич не успя да засече прекрасното центриране на Редмънд, макар че бе непокрит на далечната греда.

В 25-ата минута Редмънд можеше да реализира след хубав удар с обръщане от наказателното поле, но топката мина покрай близката греда.

Ибра бе близо до гола, след като Мата отклони една топка към него и той опита гол със задна ножица, но топката профуча над напречната греад.

В 32-ата минута Лонг пропиля супер шанс за гостите, след като бе на великолепна позиция в близост до вратата, но стреля прекалено слабо.

Точно четири минути след това Ибра откри резултата за гомакините. Това бе негов трети мач и трети гол за отбора.

Шведът засече по прекрасен начин центриране на Уейн Руни с глава, а в удара му имаше доста сила, и по този начин матира противниковия вратар.

До почивката не се случи нищо интересно.

Пет минути след подновяването на играта обаче Марсиал бе на косъм от гола, но ударът му бе по страхотен начин спасен от Форстър.

В 51-ата минута Класи фаулира Шоу в наказателното поле и Юнайтед получи правото да изпълни дузпа. Контактът бе лек, но и достатъчен, за да предизвика падането.

Зад топката застана Ибрахимовчи, който изпълни по изключителен начин дузпата и заби топката в обратния на вратаря ъгъл.

През следващите минути темпото на игра леко поспадна, а тъй като домакините намалиха значително оборотите.

В 65-ата минута Марсиал излезе на страхотна позиция, но ударът му бе избит от крака на Ван Дайк, който направи прекрасен шпагат. В противен случай топката щеше да отиде в далечния ъгъл на Форстър.

До края нямаше кой знае какви ситуации и срещата просто се доиграваше. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - САУТХЯМПТЪН 2:0
1:0 Ибрахимович 36
2:0 Ибрахимович 52

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Шоу, Бейли, Валенсия, Фелаини, Мата (76 - Мхитарян)), Блинд, Погба, Ибрахимович, Руни, Марсиал (82 - Марсиал)

САУТХЯМПТЪН: Форстър, Фонте, Седрик, Ван Дайк, Таргет, Дейвис (67 - Остин), Тадич, Ромеу (12 - Класи), Редмънд, Хойберг, Лонг

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ozQdP9Fbca8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OPkqi5m5cQI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>