Манчестър Юнайтед постигна инфарктен успех с 1;0 над Хъл Сити, на ''Кей Ком Стейдиъм'' в среща от 3-ия кръг на Висшата лига.

По този начин победната серия на тима продължава и отборът вече има 3 поредни победи в английския елит и максимален брой точки - 9, след три изиграни кръга. 

Жозе Моуриньо не направи нито една промяна в състава си, в сравнение с предишната среща.

Златан Ибрахимович пък така и не успя да изравни 91-годишния рекорд на Джими Хенсън, който преди толкова време се разписва в четири поредни мача на клуба. 

В герой за гостите се превърна Маркъс Рашфорд, който вкара победното попадение в 92-ата минута.


Срещата започна изключително динамично, макар че на стадиона се проливаше доста обилен дъжд.

Още в 8-ата минута гостите имаха доста добър шанс за откриване на резултата, но ударът на Ибрахимович премина много малко над напречната греда.

Последваха минути в които нямаше кой знае колко интересни положения пред двете врати.

''Тигрите'' обаче имаха страхотна възможност за откриване на резултата в 25-ата минута, когато се виждаше как Снодграс ще засече една топка на далечната греда, но някак си Шоу успя да го спре в последния момент. 

В 35-ата минута в наказателното поле на Хъл имаше сериозно напрежение и настана голямо меле, а ударът на Руни, който докопа топката, от няколко метра бе спрян от Дейвис с тяло пред голлинията.

Гостите имаха претенции за игра с ръка, но реферът си замълча.

В продължението на първата част Ибра по много хитър начин вдигна крак и насочи една центрирана от Руни топка над Якупович, като бе на сантиметри от фантастичен гол, но в крайна сметка не се стигна до попадение. 

Кълбото тръгна към далечната греда, а след това Ибра догони топката и се опита с пета да я довкара, но тя премина встрани вратата.

Второто полувреме започна добре за Юнайтед и в 49-ата минута Руни можеше да се разпише, след като засече една центрирана топка от Шоу, но стражът на домакините успя да спаси.

Забеляза се обаче, че темпото в началните минути след почивката бе изключително ниско. 

В 60-ата минута Ибра също бе близо до гола, след като насочи една топка от границата на наказателното поле към долния ъгъл с прецизно воле, но бранител на Хъл успя да избие кълбото. 

Няколко минути след това удар на Погба премина над пределите на вратата. 

В 73-ата минута Ибра игра с глава и топката попадна в Руни, който обаче от няколко метра я прати встрани вратата.

Малко след това Хъдълстоун отправи удар, който премина над вратата преди в крайна сметка гостите да създадат най-добрия си шанс. Това стана в 80-ата минута, когато Рашфорд получи топката в наказателното поле и потърси с нисък удар далечния ъгъл, но стражът на ''Тигрите'' изби. 

В следващите минути натискът на Юнайтед стана все по-мощен и в 82-ата минута Мхитарян пробва късмета си от наказателното поле, но Дейвис блокира удара му. 

В 92-ата минута Рашфорд се превърна в герой за гостите, след като вкара единственото и победно попадение за Юнайтед. Руни по фантастичен начин проби в наказателното поле и поднесе топката на своя съотборник в малкия пеналт, а след това младокът просто я добута във вратата. 

ХЪЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1
0:1 Рашфорд 92

ХЪЛ СИТИ: Якупович, Робъртсън, Дейвис, Мейлер, Хъдълстоун, Ернандес, Снодграс, Клукас, Ливърмор, Диоманде, Елмохамади 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Бейли, Блинд, Шоу, Фелаини, Погба, Мата (71 - Рашфорд), Рууни, Марсиал (60 - Мхитарян), Ибрахимович