Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо постави под съмнение отдадеността на бранителите Крис Смолинг и Люк Шоу към тима.

Двамата пропуснаха гостуването на Суонси, завършило с победа с 3:1. Смолинг не е играл за отбора от 23 октомври заради травма в крака, докато Шоу взе участие при поражението с 1:2 от Фенербахче в четвъртък.

"Смолинг ми каза, че болката му трябва да отмине преди да играе на 100 процента. Шоу пък ме информира сутринта преди мача, че не може да играе. За отбора обаче трябва да си готов да направиш всичко", заяви Моуриньо.

"Има разлика между смелите играчи, които са готови да играят на всяка цена, и тези, които малко болка ги вади от строя. Ако говорите с някой велик футболист, той ще ви каже, че не винаги е бил готов на 100 процента. Играчите трябва да бъдат готови да излязат на терена, дори когато имат проблеми." 

За разлика от Смолинг и Шоу, които обраха критиките, Фил Джоунс заслужи похвали за играта си от Моуриньо. Централният бранител изигра първия си мач от януари насам, след като се възстанови от контузия в коляното.

"Фил Джоунс игра дори без да е тренирал. Ашли Йънг и Уейн Руни също играха на необичайни за тях позиции. С играчи като тях невъзможните мисии стават възможни", добави португалският специалист.