Манчестър Юнайтед е на крачка от 1/16-финалите на Лига Европа, след като надви холандския Фейенорд с 4:0 на свой терен в среща от "А". 

След успеха "червените дяволи" заемат 2-ото място с актив от 9 спечелени точки, като по този начин тимът измести холандците, които са 3-и с актив от 7 точки.

Първото попадение в срещата бе дело на Уейн Руни, който се разписа в 35-ата минута. Вторият гол пък вкара Мата в 69-ата минута, който се разписа именно след асистенция на капитана на тима. За класическия резултат точен бе Джоунс от състава на гостите, който си вкара автогол.  Лингард добави последния гол в продължението след редовното време. 

С този свой гол Уейн успя да счупи рекорда на Рууд ван Нистелрой за топголмайстор на тима в Европа.

Той вече има 39 гола в 96 мача, докато холандецът има с едно попадение по-малко на сметката си. 


Срещата започна доста активно за домакините и те понатиснаха противника си през първите минути, като в 5-ата Погба опита далечен удар от 30 метра, който обаче не се получи по най-добрия начин.

Десетина минути след това французинът отново пробва късмета си от дистанция, но отново замисълът му не се получи.

В 22-ата минута Фейенорд оцеля, след като ударът на Карик на практика бе спасен и определено домакините могат да съжаляват, тъй като халфът не реализира от чиста позиция.

Малко по-късно Мхитарян бе намерен непокрит в наказателното поле, но не успя да вкара достатъчно сила в удара си. 

Все пак Юнайтед логично поведе в резултата с гол на Руни в 35-ата минута на срещата. Той бе изведен хитро от Ибра зад защитата и останал сам срещу вратаря не сгреши. 

До почивката нямаше други попадения, но няколко минути след подновяването на играта Мата можеше да увеличи аванса на своя тим, но не успя да преодолее противниковия страж от удобна позиция и в крайна сметка Джоунс по фантастичен начин спаси. 

Все пак интригата обаче бе убита в 69-ата минута, когато Мата удвои аванса на своя тим. Руни го изведе по фантастичен начин пред малкото наказателно поле и останал абсолютно сам и непокрит испанецът вкара топката в мрежата.

В 75-ата минута преднината на домакините стана класическа. Ибра от много малък ъгъл опита да прокара топката във вратата, а тя влезе, но не и без помощта на Джоунс в чийто крак успя да се избие. Попадението в крайна сметка бе записано като автогол. 

В самия край пък Лингард оформи крайния резултат. Валенсия го намери около точкта на дузпата и еквадорецът успя да реализир с прецизен удар. 

Манчестър Юнайтед - Фейенорд 4:0

1:0 Руни 35
2:0 Мата 69
3:0 Джоунс 75 автогол
4:0 Лингард 90

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Джоунс, Шоу, Карик, Валенсия, Мата (70 - Рашфорд), Мхитарян, Блинд, Погба, Ибрахимович, Руни

Фейенорд: Джоунс, ван дер Хейден, Нелом, Дамерс, Торнстра, Рапиа, Вилхена, Кайт (61 - Берхиус), Елиа, Йоргенсен