Манчестър Юнайтед пропусна възможността да се настани в Топ 4, завършвайки 1:1 с Борнемут в среща от 27-ия кръг на английската Висша лига, играна на стадион "Олд Трафорд".

Домакините напълно заслужено откриха резултата чрез Маркос Рохо, но пет минути преди почивката Джош Кинг изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на Джоунс срещу Пю.

В добавеното време на първата част реферът Кевин Френд напълно оплеска мача, защото не показа задължителни червени картони на Мингс и Ибрахимович. Вместо това Андрю Сърман получи втори жълт картон заради изблъскване на Златан и потегли към душовете, като преди това шведът умишлено нокаутира Мингс с лакът, за да си върне за настъпване по главата.

Двайсетина минути преди края на редовното време Юнайтед получи възможност да си върне аванса в резултата, но Боруц спаси изпълнената от Ибрахимович дузпа. Малко по-късно Френд се уплаши и не показа задължителен червен картон на Артър заради груб фаул срещу Погба.

Манчестър Юнайтед събра 49 точки на шестата позиция, намирайки се на точка от четвъртия Арсенал. Борнемут е 14-и с 27 пункта на сметката си.


"Червените дяволи" натиснаха още от самото начало, но Уейн Руни остана под топката при центрирането на Антонио Валенсия и стреля малко над напречната греда. После Пол Погба се отскубна зад защитата и нанесе удар в долния десен ъгъл, но Боруц успя да избие в корнер, от който не последва нищо съществено.

Малко преди да изминат десетина минути игра Руни подаде за свободния Златан Ибрахимович отляво, но шведът не си спря добре и гостите контраатакуваха. Афобе се измъкна и излезе сам срещу Де Хеа, но се подхлъзна и профука златна възможност.

Юнайтед отново се втурна напред и този път Боруц трябваше да се намесва добре при плътния фалцов удар на Антони Марсиал. Французинът центрира опасно за Ибрахимович, но Куук изчисти пред голлинията.

В средата на първата част домакините напълно заслужено откриха резултата, но с доза късмет. Валенсия стреля по земя и Маркос Рохо подложи крака си, за да прати топката в мрежата. Това бе и неговият първи шампионатен гол за клуба.

Момчетата на Жозе Моуриньо намалиха темпото и бяха наказани. Пю финтира Джоунс в наказателното поле и беше спънат, което даде основание на рефера Кевин Френд да покаже бялата точка. Джош Кинг пое отговорността и не сбърка - 1:1.

Боруц спаси изстрели на Ибрахимович и Руни след това, но драмата настъпи в добавеното време на първата част, когато Сърман беше изгонен заради протести към съдията и бутане на шведския таран на Юнайтед. Причината за реакцията на Сърман беше решението на уплашения арбитър да остави Златан на терена заради удар с лакът в лицето на Мингс, малко след като защитникът стъпи върху главата на Ибракадабра...

С човек повече на терена Юнайтед се настани удобно в половината на противника си след паузата. Руни пробва удар отблизо, но спечели само корнер, а десетина минути след почивката Боруц изби тежък удар на Погба.

Двйсетина минути преди края на редовното време домакините получиха право да изпълня дузпа заради игра с ръка на Смит в пеналта при опита на Погба да намери свой съотборник. Ибрахимович стреля в долния ляв ъгъл от бялата точка, но Боруц спаси! Марсиал опита добавка, но без успех.

Малко след това реферът отново сбърка, защото не показа задължителен втори жълт картон на Артър, който направи зрелищна подсечка на Погба, без изобщо да играе с топката.

В 93-ата минута Погба се озова на добра позиция, но не успя да нанесе плътен удар по топката от седем метра и тя излезе в аут. На отсрещната врата пък останалият сам в защита Марсиал едва-едва опази топката от втурналия се напред Артър.

В последните секунди Златан свали за Погба, но французинът не си спря по най-добрия начин, защото беше притиснат в гръб.

Манчестър Юнайтед - Борнемут 1:1
1:0 Маркос Рохо - 23'
1:1 Джош Кинг - 40'


Червен картон (втори жълт): Сърман (Борнемут) - 45' +
Пропусната дузпа (Боруц спасява): Ибрахимович - 72'


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Рохо, Шоу (Рашфорд - 70'), Валенсия, Погба, Карик (Фелаини - 70'), Мата, Руни (Лингард - 70'), Марсиал, Ибрахимович

Борнемут: Боруц, Куук, Мингс (Карджил - 78'), Франсис, Даниелс, Артър, Сърман, Фрейзър, Кинг (Градел - 88'), Пю (Гослинг - 46'), Афобе